Bv
door BvdS 8 jul. 2019 om 09:54
Vrije tijd & tuin

Schutting probleem

Enkele maanden geleden zijn wij ingetrokken in onze nieuwe huurwoning. Wat al gelijk duidelijk werd, was dat de tuin, en dan met name de schuttingen in slechte staat waren. Het heeft een tijd terug flinkt gestormt, waardoor aan één kant van de tuin de schutting scheef staat en aan de andere kant is deze gewoon afgebroken en ligt plat in onze tuin. Bij de bezichting is door de een medewerker van de woningbouwvereniging toegezegd dat hier iets aan gedaan zou worden. (Was dit niet toegezegd, dan hadden wij hoogstwaarschijnlijk de woning niet geaccepteerd). Inmiddels zijn we alweer zo'n drie maanden verder en nu blijft de woningbouwvereniging het gooien op dat dit niet de oorspronkelijke schutting is en dat zij er niets aan gaan doen.


 


In die maanden hebben wij de woningbouwvereniging meerdere malen toegeschreven en hebben diverse keren geen reactie terug gehad. In eerste instantie werd in het begin nog gezegd dat ze geen contact konden krijgen met de buren (omdat toestemming nodig was om in hun tuin te zijn bij het repareren / plaatsen van een nieuwe schutting) Inmiddels is en blijft  hun standpunt. Dit is niet de originele schutting, dus we doen er niks aan.


 


Zij hebben wel onlangs iemand langsgestuurd om de situatie te bekijken in de tuin en die man zij dat zelfs de schuinstaande schutting niet meer te repareren is, omdat deze rot is. Diezelfde man zij dat de kapotte schutting feitelijk wel de oorspronkelijk schutting is, maar deze is in de loop der tijd waarschijnlijk verstevigd/aangepast door voorgaande bewoners. Daarnaast ligt onze tuinpoort er bijna uit en hangt nog maar aan één scharnier vast. 


 


Nu kunnen wij uiteraard zelf de kapotte schutting vervangen, maar inmiddels is wel duidelijk dat er in feite aan alle kanten werk verricht moet worden. Wij willen dat de woningbouwvereninging zich aan haar eerste toezegging houdt.


 


Welke stappen zouden wij het beste kunnen ondernemen en op welke gronden kunnen wij hier tegen in gaan.

6796 15 Rapporteer
door sjoppie - 8 jul. 2019 om 10:07
4316 Antwoorden / 3 Vragen
2

Jammer dat die toezegging niet zwart op wit staat, u zou er wel op kunnen blijven hameren dat er wat aangedaan wordt, misschien samen met de buren want zij zullen toch ook wel last hebben van zo’n gammele schutting.

door edrick3 - 8 jul. 2019 om 10:12
26974 Antwoorden / 85 Vragen
3

Bij het huren van een woning is een schutting in de tuin normaal gesproken de verantwoordelijkheid van de huurder.
Als je niets zwart op wit hebt van de verhuurder dan wordt het lastig om iets gedaan te krijgen.
Lijkt me trouwens niet dat je een woning zou afwijzen omdat er geen schutting zou zijn.
Ga eens in overleg met de buren om (samen?) een nieuwe schutting te (laten) plaatsen.

Bv
door BvdS 8 jul. 2019 om 10:22
Antwoorden / 1 Vragen

De afwijzing zou het niet alleen om de kapotte schutting gaan, maar om een opstapeling aan gebreken. Wij hebben naderhand gehoord dat veel gedaan moest worden aan deze worden, door hoe de vorige bewoners het hebben achtergelaten. Wij hebben een waslijst een dingen doorgegeven toen wij hier inkwamen en aan een hoop dingen is wat gedaan, maar hier houd de woningbouwvereniging haar poot stijf.

rf
door rfrijhoff 12 jul. 2019 om 11:29
38 Antwoorden / Vragen

Dat de huurder verantwoordelijk is voor het grootste deel van de huurwoning klopt tot op zekere hoogte. Het geldt nl. niet bij leegstand, dan is de verhuurder verantwoordelijk aangezien er geen huurder is. Zij kunnen wel eventuele kosten die nodig zijn om de woning weer bewoonbaar te maken op de vorige huurder verhalen. V.w.b. de schutting, als de verhuurder toegezegd heeft dit in orde te maken, zijn zij wettelijk verplicht dit ook na te komen. Helaas is het wel zo dat als het niet zwart op wit staat, het moeilijk te bewijzen valt.

door Magnum007 - 8 jul. 2019 om 11:07
114 Antwoorden / Vragen
1

Hallo BVDS,

Is er geen huurdersvereniging in jouw stad?
Of eventueel een huurcommissie?

Iv
door Ivan007 - 8 jul. 2019 om 11:45
13 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hoe zit het met de schuttingen in de rest van de straat? Is die bij u de enige slechte of is er sowieso sprake van slecht/achterstallig onderhoud?

door audb - 8 jul. 2019 om 11:55
1437 Antwoorden / 5 Vragen
2

Wat weinig mensen besefen is dat als je zelf een schutting plaatst deze na opzeggen van de huur de schutting niet mee genomen mag worden omdat deze van de verhuurder is na het plaatsen.

Dus kan je stellen dat de verhuurder wel degelijk de eigenaar is van de kapotte schutting.

Echter is deze weer niet verplicht om een nieuwe schutting te plaatsen maar wel hadden de oude moeten verwijderen en vermoedelijk gaat het dan ook bij de toezegging dat ze dat zouden doen daar een kapotte schutting een gebrek van woongenot is.

door panter22 8 jul. 2019 om 12:58
2999 Antwoorden / Vragen

Als er niets geregeld is, dan heb je gelijk. Bij particuliere verhuurders zie je meestal dat vervanging de schutting voor rekening van de verhuurder is. Bij een woningstichting is dat anders. De schutting is voor rekening van de huurder en die schutting mag je meenemen als je gaat verhuizen. (tenminste als je die alleen hebt betaald, niet samen met de buren en in eigen tuin staat en niet op de erfgrens)

Be
door Berend1na 12 jul. 2019 om 15:22
1 Antwoorden / 1 Vragen

Panterheeft gelijk met zijn bewering

door panter22 - 8 jul. 2019 om 13:02
2999 Antwoorden / Vragen
0

Kijk in de huurvoorwaarden mbt voor wie welk onderhoud is. Op de website van de woningstichting kun je ze meestal wel vinden.

door gerbera - 8 jul. 2019 om 16:46
5038 Antwoorden / 6 Vragen
2

De WB kan wel roepen dat het niet de originele schutting is maar als zij dit hebben geaccepteerd van de vorige bewoners dan is herstel voor hun. Anders hadden ze de vorige bewoners opdracht moeten geven de boel in oude staat (al dan niet gammel) op te leveren.

door costnix - 8 jul. 2019 om 16:56
2874 Antwoorden / 1 Vragen
1

Wilt een schutting op de erfgtrens hebben, dan etaald u en de buurman de helft van de kosten.
Zet u hem op eigen terrein, dan betaalt u deze kosten zelf.
De Rijdnde Rechter het in zo’n geval deze uitspraak gedaan.

Wanner woning verlaat, wordt de WBV eigenaar van de schutting oor natrekking.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Natrekking

O
p de webpagina van de verhuurder staat waaraan de erfacheding moet voldoen.

door audb 12 jul. 2019 om 12:25
1437 Antwoorden / 5 Vragen

Even een fout recht zetten.:

Het gaat om een huurwoning en geen koopwoning waardoor het aan de woningbouw is om aan te geven waar de grens loopt het is immers hun grond en niet zoals velen denken van de huurder deze huurt de woning met tuin in dit geval.

Wel dient de verhuurder aan te geven waar de grens loopt en meestal is dat de helft van de muur van de buren.

Daar komt bij dat als een huurder een schutting plaast deze na het plaatsen geen eigendom meer is van de huurder maar vervalt aan de verhuurder en kan deze ook na een verhuizing niet meer mee nemen als de verhuurder dat niet toestaat.

Echter is daartegen ook zo dat iemand helemaal niet verplicht is om een schutting neer te zetten wel de hoogte kan worden bepaald door de verhuurder welke echter niet de maximale vastgestelde hoogte van een gemeente is wat doorgaans 2 meter voor een achtertuin is maar er zijn ook gemeenten die maximaal 1m80 of zelfs nog lager eisen.

 

En een tip.

Een kant en klaar schuting is doorgaans zo 1m80 hoog maar het is beter om deze op de 2m hoogte te zetten en daaronder b.v een boderrol of een plastieken rand er onder te doen ivm met spatwater en modder.

door luppo - 12 jul. 2019 om 12:38
42 Antwoorden / 0 Vragen
1

Schuttingen zijn meestal de verandwoordelijk van de huurder.
U had van de verhuurder kunnen eisen dat de vorige bewoner de bouwvallige schutting op moet ruimen.
Als nieuwe huurder staat u zelf voor de kosten eventueel gedeelt met uw buren.

Be
door Berend1na - 12 jul. 2019 om 15:20
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Schuttingen e.d. Horen bij her roerend goed.  De verhuurder is hiervoor niet aansprakelijk. Hiervoor moet men zelf zorgen i.o.m. De buren. Deze zijn verplicht de helft vd kosten mee te betalen.

door gerbera 12 jul. 2019 om 16:43
5038 Antwoorden / 6 Vragen

Schuttingen e.d. Horen bij her roerend goed.

Hoeft dus niet, als de schutting door de WB is geplaatst is deze ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

door jongkoen 12 jul. 2019 om 19:27
34 Antwoorden / 0 Vragen

Schutting roerend goed ????

door gerbera 12 jul. 2019 om 21:53
5038 Antwoorden / 6 Vragen

Schutting roerend goed ????

Dat kan best wel, deze kan verplaatst cq verwijderd worden zonder vergunning.

lo
door lovewinnie - 12 jul. 2019 om 17:24
645 Antwoorden / 0 Vragen
0

Schutting is geen plicht. Ze hadden de oude op moeten ruimen en meer niet. Wel had u dan waarschijnlijk de woning niet genomen. Enige wat u kunt eisen, aangezien u niks op papier heeft, is dat ze de oude schutting verwijderen en u plaatst dan zelf een nieuwe

door noud evers - 12 jul. 2019 om 19:13
5 Antwoorden / Vragen
0

Ik denk dat de woningbouw vereniging geen schuttingen plaats bij oplevering van de woning meestal een paar paaltjes met draad om de grens aan te geven .
En dus de schutting door de bewoners is geplaatst en deze hun verzekering in had moeten schakelen MITS ze een verzekering hadden uiteraard !

door janvink1947 - 12 jul. 2019 om 21:21
2 Antwoorden / Vragen
0

schuttngen horen helemaal niet bij de verantwoording  van de verhuurder

door gerbera 12 jul. 2019 om 21:58
5038 Antwoorden / 6 Vragen

Dit is wat de verhuurder schrijft; Dit is niet de originele schutting, dus we doen er niks aan.
Dus is de schutting ooit door de verhuurder geplaats.

ma
door marie47 - 13 jul. 2019 om 10:38
25 Antwoorden / 0 Vragen
0

De buren weten toch ook wel of dit de schutting is die er stond toen u in de woning trok.
Ga samen met de buren naar de WB voor een oplossing. Het is voor hun toch ook geen fijne situatie

mo
door mof - 14 jul. 2019 om 13:10
1336 Antwoorden / 2 Vragen
0

Als de schutting niet met toestemming van de woningbouwvereniging isneergezet dan moet de woningbouwvereniging deze op kosten van de vorige bewoner verwijderen. De woningbouwvereniging hoeft geen nieuwe schutting te plaatsen. Heeft u getekend dat u de schutting heeft geaccepteerd zonder daarbij vast te leggen dat de woningbouwvereniging de schutting zal repareren of vervangen, dan is het verder uw zaak, dan hoeft de vereniging niets te doen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ch
Chris - 20 sep. 2019 om 15:29
Auto & vervoer

Ik kan mijn geld niet terug krijgen

Ik ben onlangs bij Hekkert Automobilegroup een OPEL onderdeel nodig gehad.
Ik gaf de kenteken van de auto en de baliemedewerker ging kijken en had voor een tekening laten zien , ik zei dat het niet de juiste is.Hij vroeg of de
auto een trommel of schijf remmen heeft. Ik zei dat de achteras een trommel remmen heeft.
Hij gij ging verder kijken, gegeven moment zei hij dat die gevonden ... Lees meer

Bo
Bob Dijksen - 21 sep. 2019 om 20:02
Computers & telefonie

Levering Modem Ziggo

Op donderdagochtend (19--09) constateer ik dat mijn internetverbinding niet werkt. Na m'n werk zie ik bij thuiskomst dat de internetverbinding er nog steeds uitligt. Start de modem een paar keer op, maar dat helpt niet. Bel met de Klantenservice van Ziggo en loop aan de hand van de Klantenservice alle mogelijkheden na. Blijkt dat de modem niet meer goed werkt en er wordt een afspraak gemaakt voor ... Lees meer

Lu
Luckessen - 17 sep. 2019 om 15:48
Winkels & webshops
Drogisterij.net

Drogisterij.net

Hallo allemaal,

Ik heb op 29-08-2019 een order gedaan op Drogisterij.net en heb hier 6x de Dove Deoderant gekocht voor €24,54 en nog wat andere spullen.

Ze hebben me een pakketje gestuurd en hier hadden ze erbij vermeld dat de Dove Deoderant niet meer op voorraad was, op de website stond wel vermeld dat deze nog op voorraad was.

Nu proberen ze mij het volledige b ... Lees meer