Fa
door Familie de Rooij Jan 26, 2020 om 10:21
Winkels & webshops

Leesmap.nl opzeggen

Meer dan 35 jaar abonnement op de leesmap. Destijds mondeling aan "de deur" een abonnement aangegaan. De leesmap is diverse keren naar een andere leverancier gegaan, waarover pas nadien werd gecommuniceerd. Nu dus in handen van leesmap.nl .Toen wij enige jaren geleden de map op wilden zeggen werden wij overgehaald met een cadeau om toch maar abonnee te blijven. Nu wij de leesmap toch wilden opzeggen, werd het plotseling wel erg moeilijk. Alle nota's netjes betaald, opzegging verstuurd. Dan denk je dit is voldoende. Maar nee, de leesmap.nl komt plotseling met hun "spelregels" waarin staat dat er vier weken tevoren opgezegd moet worden. De leesmap.nl daarentegen hoeft zich aan geen enkele "spelregel"te houden. Diverse prijsverhogingen werden totaal niet gecommuniceerd.

Na te hebben opgezegd een brief ontvangen, waarin wordt gesteld, dat wij moeten betalen voor NIET geleverde leesmappen. € 109,90 hetgeen nog duurder is dan het wel ontvangen van de leesmap.

Bij niet betalen wordt gedreigd met incasso. Fijne organisatie de leesmap.nl

10708 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Jan 26, 2020 om 10:27
42060 Antwoorden / 21 Vragen
1

Een opzegtermijn van een maand is over het algemeen bij diverse abonnementen heel gebruikelijk. Dus die periode had u in ieder geval in acht moeten nemen. U hebt tijdens die periode uiteraard wel recht op de map. 


Maar waar slaat dat bedrag van 109,90 op?


Wat er in het verleden fout gegaan is, is nu natuurlijk niet van belang.

marita5
door marita5 - Jan 26, 2020 om 10:33
11512 Antwoorden / 15 Vragen
2

Halo Familie De Rooij , 

De voorwaarden : 

  1. De huurovereenkomst kan worden beëindigd met inachtneming van een opzegtermijn van één maand voor afloop van de contractuele huur periode. De huurovereenkomst wordt na de contractuele huurperiode telkens stilzwijgend met 3 maanden verlengd. Opzegging in de verlengde huurperiode dienen uiterlijk 1 maand voor afloop van deze periode door Leesmap.nl te zijn ontvangen anders vindt wederom een stilzwijgende verlenging van 3 maanden plaats.
  2. Opzegging van de huurovereenkomst kan op dezelfde wijze worden gedaan als waarop u de huurovereenkomst bent aangegaan (telefonisch, internet ) de voorkeur wordt echter gegeven aan een schriftelijke opzegging per gewone of aangetekende post. De ontvangstdatum van uw opzegging wordt gebruikt om de laatste levering te bepalen. Proefabonnementen eindigen, zonder opzegging vereist is, na het verstrijken van de lopende proefperiode.
  3. De leesmap dient na één week in goede staat te worden ingeleverd bij de bezorger. Indien dit door afwezigheid van de huurder niet persoonlijk kan geschieden, zal de huurder er zorg voor dragen, dat de leesmap op een bereikbare plaats ligt. Deze plaats dient door middel van een briefje op de deur of op andere wijze kenbaar gemaakt te worden gemaakt. Indien de huurder hiermede in gebreke blijft zal Leesmap.nl het recht hebben de huursom voor de niet ingeleverde leesmap van de huurder te vorderen tot aan het tijdstip dat genoemde leesmap wel wordt ingeleverd. De huurder welke de bezorger op welke wijze dan ook niet in staat stelt de wekelijkse omruiling van de leesmap te verzorgen kan geen rechten op restitutie van de huursom doen gelden.
  4. De huursom van de leesmap dient te allen tijde vooruit betaald te worden. Indien een huurder welke de huursom per week vooraf contant voldoet, zal deze in gebreke zijn indien gedurende een periode van 3 (drie) weken geen betaling is ontvangen. Indien een huurder welke de huursom vooraf per factuur voldoet, zal deze in gebreke zijn indien de betaling van deze factuur niet heeft plaatsgevonden in uiterlijk de 4e (vierde) week van de lopende periode. Indien een huurder welke de huursom per automatische incasso vooraf voldoet, zal deze in gebreke zijn indien er twee maal geen incasso heeft kunnen plaatsvinden. Indien huurder in gebreke is zal Leesmap.nl het recht hebben de levering te onderbreken totdat de huurachterstand is voldaan. Het onderbreken van de levering wegens huurachterstand, geeft de huurder geen recht op restitutie over de niet ontvangen leesmappen, doch dient ook deze te betalen alvorens de levering zal worden hervat.
  5. Indien een huurder zich op welke wijze dan ook niet aan zijn huurverplichtingen houdt, zal Leesmap.nl het recht hebben om de volledige huursomverplichting voor het totale aantal weken dat de afnameverplichting nog geldt aan de huurder in rekening te brengen. Dit ter dekking van reeds bestelde en/of ingekochte tijdschriften en premiums. 
De volledige voorwaarden , klik op de rode regel . 

https://mijn.leesmap.nl/algemenevoorwaarden

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jan 26, 2020 om 10:51
16845 Antwoorden / 202 Vragen
1

Mijn eerste reactie is: Zie de al gegeven reacties en ook de verwijzing naar de voorwaarden. Indien er sprake is geweest van eenzijdige wijzigingen in de leveringsvoorwaarden zou dat in beginsel reden kunnen zijn geweest op per onmiddelijk op te zeggen maar dat 'per onmiddelijk'heeft u nagelaten. En ook qua eventuele verdere kosten: Gewoonweg even de vier weken opzeg termijn aanhouden is de meest eenvoudige en ook 'hoopinvermijdende' manier.

Maar na even verder nadenken: U heeft opgezegd, op dat moment is dan wel de 4 weken termijn gaan lopen. Men dient dus dan nog wel te leveren! Ik maak uit uw vraag op dat dat niet (is) gebeurt en dat is reden dat ik u dan adviseer hen nogmaals een brief te zenden met daarin a. de melding dat u uw opzegging heeft bedoeld als opzegging voor beëindiging 4 weken na ontvangst van uw opzeggingsbrief en vorder daarin ook de levering gedurende die periode en vorder tevens intrekken van hun betalingsvordering! Die is dan m.i. onrechtmatig. Kijk even bij de tekst van http://www.wetboek-online.nl/wet/BW6/74.html om daar mogelijk nog een zinsnede uit te halen die aangeeft dat men naar uw mening eenzijdig in gebreke blijft. U kunt ook nog overwegen om nader advies te vragen resp na te gaan of men een voorbeeldbrief voor u heeft bij www.juridishloket.nl

Het is aan u wat te doen.

gerbera
door gerbera - Jan 26, 2020 om 10:52
7364 Antwoorden / 14 Vragen
1

De wet van Dam;

Opzegtermijn van een maand

Na de eerste stilzwijgende verlenging mag de consument op grond van de Wet Van Dam op elk moment opzeggen, met een opzegtermijn van een maand. Dit geldt ook als de verlenging formeel met meer dan een maand is. Men kan dus een verlenging van een jaar krijgen, maar die mag tóch elke maand worden opgezegd. Eventuele al vooruit betaalde bedragen voor de rest van dat jaar moeten dan worden terugbetaald.

Dit betekent dat u ondanks de door hun gestelde verlenging van 3 maanden gewoon elke maand kunt opzeggen zonder rekening te houden met hun termijn.
Zou ze dat maar even duidelijk maken.
lees hier

Kranten en tijdschriften

Abonnementen op kranten en tijdschriften vallen ook onder de Wet Van Dam. Echter, om de kwetsbare uitgeefindustrie te beschermen in deze economisch moeilijke tijden is hier een iets soepeler regel voor de uitgever opgenomen. Een abonnement op krant of tijdschrift mag niet per maand maar per drie maanden worden opgezegd, waarbij de consument uiterlijk moet opzeggen tegen het einde van de tweede maand van de verlenging. Doet hij dat niet, dan zit hij weer drie maanden vast aan het abonnement.

De vraag is of een leesmap ook onder tijdschriften valt, omdat het meestal om oudere bladen gaat. In elk geval dienen ze de mappen tot die tijd gewoon te leveren.

 

marita5
door marita5 Jan 26, 2020 om 11:04
11512 Antwoorden / 15 Vragen

@Gerbera , uit uw link : 

Kranten en tijdschriften

Abonnementen op kranten en tijdschriften vallen ook onder de Wet Van Dam. Echter, om de kwetsbare uitgeefindustrie te beschermen in deze economisch moeilijke tijden is hier een iets soepeler regel voor de uitgever opgenomen. Een abonnement op krant of tijdschrift mag niet per maand maar per drie maanden worden opgezegd, waarbij de consument uiterlijk moet opzeggen tegen het einde van de tweede maand van de verlenging. Doet hij dat niet, dan zit hij weer drie maanden vast aan het abonnement.

gerbera
door gerbera Jan 26, 2020 om 11:08
7364 Antwoorden / 14 Vragen

Had ik reeds aangepast.☺

marita5
door marita5 Jan 26, 2020 om 11:14
11512 Antwoorden / 15 Vragen

Mijn reactie en uw aanpassing , heeft zich gekruist

Th
door Thijs124 - Jan 26, 2020 om 11:04
289 Antwoorden / Vragen
0

Gerbera, na elk woord een return? Toetsenbord kapot?

gerbera
door gerbera Jan 26, 2020 om 11:12
7364 Antwoorden / 14 Vragen

Verklaar u nader weet niet waar u het over heeft. Er staat gewoon een gekopiëerde aansluitende tekst. Dus misschien iets bij u niet in orde? Zie nu dat @diumenge de mobile versie heeft geplaatst, ja en benne erg smalle dingetjes.

diumenge
door diumenge Jan 26, 2020 om 11:13
11969 Antwoorden / 15 Vragen

Je zit zeker op mobiel? Op de desktop is de tekst wel normaal te lezen.

diumenge
door diumenge Jan 26, 2020 om 11:17
11969 Antwoorden / 15 Vragen

Mobiele weergave:

gerbera
door gerbera Jan 26, 2020 om 11:18
7364 Antwoorden / 14 Vragen

@diumenge, Ik zit niet op mijn mobiel, zou ook niet goed zijn voor dat ding. Kenieniettegen☺

diumenge
door diumenge Jan 30, 2020 om 23:47
11969 Antwoorden / 15 Vragen

Ik had het dan ook tegen Thijs124...

Donuts
door Donuts - Jan 26, 2020 om 23:19
1203 Antwoorden / 2 Vragen
1

@diumenge Het kan nog een graadje erger, fantastisch platform dit...


panter22
door panter22 - Jan 27, 2020 om 09:14
6599 Antwoorden / Vragen
1

Of je nu 35 jaar een abonnement hebt op de leesmap, dat maakt niet uit. De opzegging geldt zoals in de voorwaarden staat (zie Marita5).
Dus moet je nog 3 maanden betalen als je te laat hebt opgezegd.
Als je aan de bezorgen gezegd hebt dat je geen abonnement meer hebt en de leesmap geweigerd hebt, dan moet je toch betalen. Voortaan eerst bellen of lezen in de voorwaarden scheelt een hoop gedoe.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer