Moeten ready-to-eat avocado's ready-to-eat zijn?
In supermarkten kun je avocado's kopen die nog wat moeten rijpen maar ook ready-to-eat avocado's. Deze laatste zijn duurder. Wat mij opvalt is dat de meeste ready-to-eat avocado's te hard zijn om meteen te kunnen gebruiken. Een proef op de som gedaan. Eerst 2 avocado's ready to eat in 1 pakketje bij de Lidl gekocht en afgerekend bij de kassa. Thuis opengesneden met een mesje en deze bleken beiden keihard te zijn. Naar de winkel teruggebracht, ik kon andere pakken maar ook deze bleken keihard na opensnijden. Geld teruggekregen en toen naar de Aldi. Afgerekend bij de kassa en toen met een meegenomen mesje opengesneden. Ook daar bleken de ready-to-eat te hard te zijn. Toen naar de Boni. Daar hadden ze losse ready-to-eat. 2 stuks afgerekend bij de kassa en bij de uitgang opengesneden. Eentje bleek OK en de andere keihard dus die ook weer teruggebracht. Toen naar Hoogvliet. Ook daar hadden ze losse maar na opensnijden nadat ik had afgerekend bleken ze beiden te hard te zijn. De laatste winkel was AH en die hadden 2 in 1 pakketje en éindelijk ready-to-eat terwijl de kassiere bij het afrekenen er aan twijfelde of ze wel ready-to-eat waren omdat ze zo hard aanvoelden maar dus na opensnijden bleken ze uitstekend te zijn.
Ik begrjp niet dat 4 vd. 5 winkels de duurdere ready-to-eat verkopen terwijl ze niet ready-to-eat zijn.
Ready to eat houdt in dat de avocado's rijp genoeg zijn om te eten maar rijp genoeg is een relatief begrip. In de meeste supermarkten heerst al een lage temperatuur en groentes en fruit worden nog eens extra gekoeld om het verdere rijpingsproces te stoppen. Direct na aanschaf zijn de avocado's nog koud en naarmate het vruchtvlees opwarmt zal die ook zachter worden. Het is en blijft een natuurproduct waarvan de rijping niet exact vast te stellen is maar al wel eetbaar zijn. U wenst zacht vruchtvlees maar een ander kan steviger vruchtvlees wensen maar dat is een kwestie van smaakbeleving die voor iedereen anders is.
Wat heeft die aktie van jou nou voor nut. Zonde om die avocado's zo te vernielen. Je kunt toch voelen of ze goed rijp zijn,
Blijkbaar hebt u niets beters te dien dan een hele dag te besteden aan het kopen en opensnijden van avocado’s.
Wat een verspilling van tijd en geld. Ik hoop dat u een en ander wel lopend gedaan hebt.
Ready to eat behoeft nog niet te betekenen dat ze bij thuiskomst, nel na de aankoop, of zoals u nota bene zelf zeg bij het verlaten van de winkel al meteen zacht zijn. Dat is vooral zo als zij, als al gezegd door anderen, uit een gekoelde situatie komen. Dat betekent dus: even laten liggen in de warmte en niet in de koekast. Met o.a. aardbeien is het niet anders, u wilt toch ook niet dat het bij thuiskomst meteen 'pap' is en dat een reden is om het terug te brengen? Idem ten aanzien van bananen.
Ook door verpakking heen kunt u voelen of ze nog (te) keihard zijn hoewel het wel jammer is dat er bij advocatdo's sprake kan zijn van verpakking waarvan het gemak is dat de prijs op de verpakking staat.
Een tijdje geleden is een stuk op tv geweest over de AH met hun ready to eat producten en waarom deze duurder waren.
Het blijken vaak producten te zijn die al te oud zijn om te verkopen en voorheen werden weggegooid maar die nu in een ready to eat verpakking worden gestopt en voor veel duurder worden verkocht.
Eigenlijk waren het die producten met een houdbaarheids datum van “vandaag” die normaal werden verkocht met 35% korting met de meededeling van weggooien is zonde. Mensen trappen erin en zijn nu bereid meer te betalen voor producten die eigenlijk goedkoper zouden moeten zijn. En het werkt dus ook nog.
o.t. De huidige kwaliteit van supermarkt fruit is tegenwoordig belabberd. Niet rijp, hard en smakeloos. Fruit wordt veel te vroeg geplukt en verkocht en de smaak.....je moet soms raden wat je eet want lekker is het niet meer en de prijs wat je voor die troep betaald is veel te hoog.
Helemaal mee eens dat de kwaliteit en smaak van een aantal fruitsoorten belabberd is en als ze dan eindelijk een keertje rijp zijn geworden, dan zijn ze al bruin van binnen en smakeloos.
Gewone tomaten, maar vooral komkommers zijn smakeloos en lijken in niets nog op wat ze ooit waren. Die stumperige komkommers van nu waren ooit 2x zo dik en vol sap, maar ook de smaak was vele malen beter. De gele komkommers zie je al helemaal niet meer.
Fijn hoor al die veredeling. Het moet inderdaad ook allemaal in rap tempo groot worden in een kunstmatige omgeving, want het moet het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Dat de kwaliteit er onder lijdt, lijkt niemand te deren.
Heel veel fruit is gewoon onrijp. Nog heel groene bananen en als je ze wilt laten rijpen worden ze zwart. Conference-peren waarbij vroeger het sap langs je kin droop en heerlijk zoet zijn nu glazig en hard. Heb vroeger zelf kersen geplukt, heel donker en de pit zat los, veel smaak en niet hard maar die koop je niet meer. Wat je nu aan kersen koopt is lichter van kleur, hard en zuur, vroeger werd er jam van gemaakt net als met krieken. Hetzelfde met perziken of abrikozen waarvan de pit los hoort te laten en het vruchtvlees zacht en zoet moet zijn, allemaal knoerthard en niet goed rijp te krijgen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik eet alleen nog fruit in bv. Frankrijk, daar is het wel te eten (het kan dus wel) maar hier lust ik het echt niet. Steeds als ik wat probeer is het niet lekker. Ik begrijp dat de huidige jonge mensen niet beter weten maar ik weet nog hoe het hoort te smaken en dat is toch echt heel veel smakelijker.
Er zit hier een aardbeien kweker met de lekkerste aarbeien, zoet en vol sap. Wordt ook verkocht bij o.a. de lokale Jumbo. Vorig jaar verkocht Jumbo ze plots niet meer, reden was dat ze iets minder rijpe aardbeien wilden die ze langer konden bewaren. Hier was de kweker het niet mee eens want dat ging ten koste van zijn goede naam en leverde niet meer aan de Jumbo. Inmiddels wel weer want de Jumbo kreeg veel klachten waarom ze die aardbeien niet meer verkochten. Zo kan het dus ook, een kweker die opkomt voor zijn kwaliteit.
Of ze direct eetrijp zijn heeft alles te maken met de temperatuur en luchtvochtigheid. Vaak worden ze bij de super in de koeling bewaard waardoor de temperatuur te laag is om door te rijpen. In feite is dit met alle fruitsoorten het geval, fruit dat direct uit de koeling komt heeft weinig of geen smaak. Laat het een dag op temperatuur komen en ze smaken een stuk beter. Dus direct uit de super "smullen maar" kunt u vergeten. In de laatste super hebben ze blijkbaar al wat langer buiten de koeling gelegen waardoor u ze direct kon eten. En als we nu allemaal maar gaan knijpen om te zien of ze wel rijp zijn betekend dit dat we fruit vinden met allemaal beurse plekken. Eet smakelijk.
Hier in Nederland zijn Conference peren het hele jaar te koop, die komen allemaal uit de koeling, want de oogsttijd is september/oktober.
Alle fruit in de supermarkten wordt onrijp geplukt en gaat daarna de koeling in, gevolg daarvan, geen of weinig smaak, harde schil etc.
Ik heb zelf een boomgaardje met pruimen, peren en appels. Met name de pruimen, pluk je wanneer ze rijp zijn (doorplukvrucht), de rest laat je hangen tot ook die rijp zijn, je oogst dus meerdere keren. Wat betreft smaak, kan het fruit uit de supermarkten hier niet aan tippen.
Beste Sira, voor mij een bekend verhaal, de Lidll heeft nu "VERSE" peren in de aanbieding. Vindt ik knap want ook op mijn tuin zijn ze nog volop in de groei. Echter hoeft narijpen geen enkel probleem te zijn mits dit niet in de koeling gedaan wordt want dan rijpen ze voor geen meter meer.
Ready to eat is natuurlijk behoorlijk subjectief. Ik heb het liefst wat hardere avocado's (waar je mooie blokjes van kunt snijden) maar anderen willen het weer bijna als puree hebben. Net als bijvoorbeeld bananen: de ene vind ze het lekkerst als ze nog een beetje groen zijn, en de andere wacht tot er bruine vlekjes op komen (dan zijn ze zoeter).
Dank voor de mededeling.
Maar wát een verspilling van voedsel én de tijd van die supermarktmensen, alsof die het al niet druk genoeg hebben.
Kunt u voortaan niet gewoon wandelingetjes maken als tijdverdrijf en tegen verveling?
En: wat de een rijp/ready to eat of rijp genoeg vindt vindt de ander “keihard”. Er zijn overigens foefjes om die dingen in een mum van tijd “rijp” te krijgen. Bovendien kun je voelen of ze al dan niet rijp zijn, wat daaronder ook door wie dan ook verstaan wordt.
U kunt ook tot de volgende dag wachten voordat u een verhaal als dit plaatst. Misschien wilt u zoiets dan helemaal niet meer plaatsen?
Nee Joh . Niet er Intrappen !!!!! Zijn gewoon overrijpe Advocado's . heb dat zo vaak meegfemaakt !!!! Maar ik koop ze liever bij een Turkse Groenteboer ( veel goedkoper !!!1 )dan bij een supermarkt !!!!
Nog beter koop je helemaal geen avocado's maar gewoon lokaal fruit. In de landen waar ze geteelt worden moeten bossen worden gekapt om plaats te maken voor avocado teelt en in sommige regio's zorgt het voor een tekort aan water voor de lokale bevolking. En dat alleen maar omdat wij van die hippe hipster gerechten willen maken.
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Is kleur van de hout lak of beits bepalend voor levensduur buiten?
Ik hoorde van iemand dat donkere kleuren minder lang mee gaan en barstnin ezon.Klopt dat? Wij overwgen voor zwart te gaan. Lees meer
Apparatuur tas blijkt niet waterdicht, website zegt het is waterdicht - heb ik recht op geld terug?
Hai. Ik heb bij een winkel voor dj benodigheden [edit-red.] een tas gekocht voor dj apparatuur. Volgens de website is de tas waterdicht.
Dat was ie niet. Ik was voor werk op reis en merkte dat de tas niet water dicht is. Ik heb direct gemaild en de situatie uitgelegd.
Ik wil mijn geld terug, want dat ding functioneert niet zoals beloofd en nu doen ze er alles aan om dat dus n
...
Lees meer
Waarom blijft het internet via de tv kabel zo duur?
Al vanaf 2001 zijn wij abonnee van Casema en nu Ziggo, via de coax-kabel voor TV, Internet en telefonie.
Inmiddels betalen wij in Nederland ruim 2x zoveel voor het ontvangen van TV, etc. ,als andere burgers in de EU.
De reden hiervoor is dat er een monopoliepositie is gegund aan tv- kabelbeheerders. Dat zou moete worden beeindigd.
De ACM vindt, ten onrechte, dat aan derden gee
...
Lees meer
Populair in Winkels & Webshops
Ervaring met <a href="//dresslily.com" target="_blank">www.dresslily.com</a>
Op Facebook verschijnt regelmatig een advertentie van Dresslily.com met aanbiedingen van belachelijk goedkope shirts, tops enz. Ik heb een aantal artikelen besteld en mijn argwaan ontstond toen ik via de mail de mededeling kreeg: hassan@gmail.com heeft uw betaling ontvangen. Het duurde weken voordat ik bericht kreeg dat DHL pakketje zou bezorgen MAAR dat ik nog wel even BTW en invoerrechten moest ... Lees meer
Wie is stichting foundation docdata
Er wordt geld van mijn rekening afgeschreven en ik ken dit bedrijf niet. Lees meer
Wolfgang Tools liegt! Wat te doen?
Wolfgang Tools, welke producten aanbiedt via bol.com en dagaanbieding sites zoals koopjedeal liegt dat het barst.
Het dochterbedrijf van Mascot-online, wat ook niet fris is claimt professionele producten aan te bieden van Duitse makelaardij.
De producten zijn niet professioneel (kun je natuurlijk over twisten) maar ZEKER NIET van Duitse makelaardij.
Het gaat hier om Chinese pr
...
Lees meer