ac
door acjochems Dec 15, 2022 om 20:06
Winkels & webshops
Oplichting/misleiding  door e-shop.nl.com Pallet Outlet, hier iets aan te doen?

Oplichting/misleiding door e-shop.nl.com Pallet Outlet, hier iets aan te doen?

Pallet Outlet van e-shopnl.com adverteert met zogenaamde fantastische pallet boxen in drie maten/prijzen van niet verkochte spullen van Amazon. Je zou dan voor €29,95, €39,95 of de 'MEGA box' van €59,95 een pakket toegestuurd krijgen met electronische producten. Hier de link naar de advertentie https://www.e-shopnl.com/palletoutlet, om duidelijk te maken wat ze doen.


Ik heb de megabox besteld van €59,95 en kreeg een envelop! met 3 waardeloze producten, voor nog geen €25 elders te kopen (zie foto op volgende pagina). Niemand gaat dit doen, als je van te voren weet dat je waardeloze producten krijgt, die je niet zelf hebt uitgezocht en niet met winst kunt verkopen. Het zijn zeker niet de filmpjes op internet waar men (echte) pallets volgestapeld met de mooiste producten van bekende merken thuisbezorgd krijgt en wat deze Pallet Outlet suggereert in hun advertentie! Ik wilde het retour sturen en mijn geld terug, maar dat doen ze niet. Er is hier overduidelijk sprake van oplichting of op z'n minst misleiding. Iets wat mij heel kwaad maakt, nog niet eens zozeer om het geld dat ik kwijt ben. Op meerdere e-mails van mij zeggen ze dat ze 'helaas niks voor me kunnen doen'.


Het zou mooi zijn als Kassa iets aan deze praktijken kan doen. En ik raad iedereen aan hier niet in te trappen!

5304 15 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sjjoppy
door sjjoppy - Dec 15, 2022 om 20:25
7187 Antwoorden / 3 Vragen
3
ac
door acjochems Dec 15, 2022 om 23:04
Antwoorden / 1 Vragen

Dit is de eerste keer dat ik op deze pagina's kom... Bedankt voor de tip!

ne
door neodutchio - Dec 15, 2022 om 20:27
5150 Antwoorden / 12 Vragen
4

Wie het onderste uit de kan wil halen krijgt de deksel op zijn neus. Dacht u nu werkelijk dat u voor een appel en een ei electronische producten zou ontvangen? Waarom zou een verkoper zo veel moeite doen om het via dure kanalen te verkopen terwijl het per partij naar opkopers kan?

Kassa is een consumenten televisieprogramma, geen helpdesk voor consumenten die iets doen en daarna pas gaan denken. Als u de algemene voorwaarden had gelezen, dan had u gezien dat er een adres in America op stond en de constructie zo is dat een bemiddelaar dit via de website aanbiedt. Er is nergens een KVK nummer te vinden en ook geen adresgegevens. Toch wel de basis die nodig is om te controleren of een webwinkel echt is. Iets waar al jaren voor gewaarschuwd word. Echter werken deze verkopers op de zwakte van de consument. Zodra er namelijk een aanbieding voorbij komt die natuurlijk niet kan gaat het denkvermogen uit en koopt men blind. 

Als laatste u ook bedankt voor de waarschuwing. Er zijn al duizenden waarschuwingen voor u gegeven die u niet bereikt hebben. Uw waarschuwing zal op de grote hoop anderen ook niet bereiken.

ac
door acjochems Dec 15, 2022 om 23:06
Antwoorden / 1 Vragen

Bedankt voor deze ontzettend sympathieke reactie! Zat ik echt op te wachten, lekker inwrijven.

ju
door juliomariner Dec 16, 2022 om 06:35
1326 Antwoorden / 2 Vragen

Wat verwacht u dan, als je een beetje nadenkt kun je toch zien dat het niet kan kloppen.

ne
door neodutchio Dec 16, 2022 om 08:05
5150 Antwoorden / 12 Vragen

Ik wrijf niets in, ik hou u een spiegel voor. Nadenken moest men vroeger al toen de busjes met met teveel geladen speakers op parkeerplaatsen stopte die tegen inkoopsprijs verkocht mocht worden. Idem voor de o zo goede pannensets. Het offline creatief verkopen is verplaats naar online.

mahadma
door mahadma - Dec 15, 2022 om 20:37
11540 Antwoorden / 51 Vragen
1

Dit soort zaken gebeurd vaak via FB, en dit is feitelijk een soort loterij met plaatjes en (valse?) reviews met "gelukkige winnaars".
In de praktijk weet je nooit waar wat in zit en wat het waard is. Kortom, Kassa kan en (naar ik vermoed) zal ook weinig aan doen. "Men" trapt nog steeds in dropshippers, spoedloodgieters/electriciens enz, waar al jaren voor gewaarschuwd wordt. Anders gezegd, "men" zal dit never nooit afleren.

ac
door acjochems Dec 15, 2022 om 23:09
Antwoorden / 1 Vragen

Ik heb me inderdaad helemaal niet geïnformeerd, iets wat ik meestal wel doe. Niet slim van mij. Neemt niet weg dat het heel frustrerend is dat er zoveel oplichting is op allerlei gebieden..

heremietkreeft
door heremietkreeft - Dec 15, 2022 om 21:25
16845 Antwoorden / 202 Vragen
1

U vraagt iets aan de redactie en dan is het adres kassa@bnnvara.nl hoewel ik uit uw vraag begrijp dat u nog niet bent nagegaan wat er vanuit Kassa al is gedaan aan dit soor praktijken/ waarschuwingen en de veelheid van ook al andere waarschuwingen die er zijn. 

Later ingevoegd: jammer dat u ook dit niet heeft gezien: https://nl.trustpilot.com/review/e-shopnl.com , dit gezien hebbende zijn er al veel meer meldingen en had u deze ervaring helaas .... . Jammer dat u er dus ingetrapt bent ondanks de aanwezige veelheid van waarschuwingen en de zeer negatieve reviews. 

 https://www.bnnvara.nl/kassa/videos/575869?utm_source=20220109-kassa&utm_medium=email&utm_campaign=Kassa&utm_content=Kassa%20zondagbrief

 

Of deze zeer recente https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/malafide-webshop-onduidelijke-dropshipper-of-betrouwbare-webwinkel-zo-word-jij-nooit-meer-genept/?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_content=dmd-radar&utm_campaign=Nieuwsbrief%20maandag%203%20oktober&at_medium=email&at_emailtype=retention&at_campaign=avrotros_dmd_radar&at_send_date=20221003#at_emailtype=retention&at_medium=email&at_campaign=avrotros_dmd_radar&at_send_date=Nieuwsbrief+maandag+3+oktober

 

Zie verder voor nog meer details/waarschuwingen: ACM www.consuwijzer.nl 

 

(https://ictrecht.nl/2011/06/20/een-klacht-over-een-webwinkel-ga-naar-consuwijzer/)  Het nagaan of de webwinkel een erkend keurmerk met ook geschillenregeling heeft is hierbij van groot belang. 

 

Bedenktijd: wanneer niet, wanneer wel? | ACM.nl

 https://www.consuwijzer.nl/online-winkelen/ik-heb-online-iets-besteld-maar-krijg-het-niet-geleverd-wat-nu  ; https://www.thuiswinkel.org/consumenten/veilig-online-shoppen/betrouwbare-webshop;   https://www.plusonline.nl/veilig-online/bestellen- 

 

Bekende malafide handelspartijen | politie.nl

 

 https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/dropshipping-hoe-werkt-dat 

Online kopen: Zo shop je veilig online | Consumentenbond

 

  U zou kunt op basis van deze info kunnen overwegen om zelf al een ingebreke stelling te doen indien u van mening bent dat de wetgeving niet wordt nageleefd door bijv. deze te benutten met wel de aantekening dat ook dat u dan tenminste in eerste instantie ook geld zal kosten (aantekenen kost ca. € 10,00 en of u ooit resultaat heeft, en gelet opuw schade is het m.i. niet eens zo zinvol maar het is wel aan u om te beslissen o: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ (achtergrond info) https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en u kunt ook een melding doen bij https://www.klachtenkompas.nl/ van de Consumentenbond en bij www.consuwijzer.nl van de ACM. Indien u wel heft betaald en het vermoeden heeft dat u wordt/bent opgelicht, doe dan melding bij de politie. (Hoewel men er daar geen prioriteit aan zal geven en het mogelijk ook bij hen bekend is). 

heremietkreeft
door heremietkreeft Dec 15, 2022 om 21:38
16845 Antwoorden / 202 Vragen

Nog een ps. ik hoop oprecht dat u op basis van de antwoorden in het vervolg goed nagaat of degene met wie u zaken wilt doen wel bertrouwbaar is. Ook vanuit Kassa is er zoals u kin lezen al de nodige aandacht aan besteed. Helaas.

ac
door acjochems Dec 15, 2022 om 23:31
Antwoorden / 1 Vragen

Bedankt voor uw uitgebreide reactie!

Nu ik al deze waarschuwingen en negatieve reacties lees, schrik ik wel een beetje. Van de enorme mate van oplichting en misleiding, maar ook van alle reacties hierop. En ik schaam me er een beetje voor en baal er ook van dat ik me niet geïnformeerd heb van tevoren. Ik was een beetje dom.. Het was een spontane en snelle reactie met het idee: ik probeer het gewoon eens! Maar dat kun je je blijkbaar nooit veroorloven want men staat in de rij om je op te lichten. En dat is heel triest. 

Ik heb m'n les wel geleerd en de financiële schade valt erg mee, maar het maakt me wel kwaad dat dit zo normaal is geworden. Jij moet maar oppassen dat je niet belazerd, misleid, opgelicht, misbruikt wordt, want het is eigen schuld of naïef. Maar het zou aangepakt moeten worden door mensen, instanties die dat kunnen en er wat mee bereiken. Blijkbaar kan zelfs Kassa niet meer dan alleen waarschuwen.
Maar het blijkt ook wel uit uw reactie dat er weinig tegen te doen is en zo gaat de oplichting vrolijk verder, op allerlei vlakken in de maatschappij (o.a. ouderen die goed van vertrouwen zijn, worden opgelicht en van hun spaargeld worden beroofd). Heel frustrerend.

ne
door neodutchio Dec 16, 2022 om 19:10
5150 Antwoorden / 12 Vragen

Nogmaals acjochems, Kassa is een televisieprogramma, geen hogere macht die websites uit de lucht kan halen of wetten maken en controleren. De oplichting gaat verder omdat mensen eerst doen en daarna pas kijken. Als iets winstgevend is gaat men er mee door. Als iedereen zou opletten of de website in de basis al aan de wettelijke eisen voldoet, dan sterven dergelijke bedrijven vanzelf uit. 
Oplichting is van alle tijden, niet alleen tegenwoordig online. En troost u, niet alleen bejaarden overkomt dit, u wilt niet weten hoeveel dames online kleding bestellen bij vage webshopjes.

marita5
door marita5 - Dec 15, 2022 om 21:32
11512 Antwoorden / 15 Vragen
2

Hallo Acjochems , 

Deze site is geregistreerd op 22 - 10 - 2022 , amper 1½ maand oud . 
Contact alleen via e-mail , geen tel. nr / kvk nr .
Btw nr op aanvraag . 
Veelgestelde Vragen werkt niet .

e-shopnl probeert uw product zo snel mogelijk te leveren. Aangezien wij uw product rechtstreeks van de leverancier verzenden, hebben wij een gemiddelde levertijd van 10 werkdagen 

Het aanbod van roerende zaken op e-shopnl wordt niet verkocht door Websitehouder, maar door Verkoper.  

Lees deze klachten , klik op de rode regels .  

https://nl.trustpilot.com/review/e-shopnl.com 

https://www.klacht.nl/eshop-nl/

.Controleren of een site betrouwbaar is , 

https://www.consuwijzer.nl/online-winkelen/checklist-veilig-online-winkelen

https://www.eccnederland.nl/nl/nieuws/shoppen-bij-een-shopify-webwinkel-let-op-frauduleuze-verkopers 

https://www.consuwijzer.nl/online-winkelen/dropshipping-check-goed-waar-je-bestelt 

https://opgelicht.avrotros.nl/hulp/vraag-antwoord/artikel/dropshipping-hoe-werkt-het-en-is-dit-oplichting/ 

https://opgelicht.avrotros.nl/hulp/vraag-antwoord/artikel/dropshipping-via-aliexpress-hoe-herken-je-deze-webshops-en-is-er-sprake-van-oplichting/  

https://www.consumentenbond.nl/online-kopen 

https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/controleer-handelspartij.html 
 


ac
door acjochems Dec 15, 2022 om 23:42
Antwoorden / 1 Vragen

Bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik weet intussen dat ik had moeten controleren of deze site betrouwbaar is. Het was een spontane actie en ik baal ervan dat ik erin getrapt ben.

Ik heb een wat uitgebreider antwoord naar heremietkreeft gestuurd, die kun je ook even lezen als je wilt.
De linkjes die je gestuurd hebt, zullen van pas komen.
En bedankt dat je op een positieve manier reageert en me niet inwrijft dat ik zo dom ben geweest, zoals enkele andere reacties hier..

marita5
door marita5 Dec 16, 2022 om 12:41
11512 Antwoorden / 15 Vragen

Kan iedereen gebeuren , niemand is perfect . Domme reacties kunt u negeren , daar is niemand mee geholpen . Domme vragen bestaan niet , domme antwoorden wel . Dit zal u een volgende keer niet meer overkomen , u weet nu waarbij u moet opletten om te zien of een site betrouwbaar is ..

sira
door sira - Dec 15, 2022 om 22:06
2336 Antwoorden / 24 Vragen
2
ac
door acjochems Dec 15, 2022 om 23:32
Antwoorden / 1 Vragen

Ik zit niet te wachten op kutreacties, stom wijf.

e-
door e-genius Dec 16, 2022 om 15:55
11 Antwoorden / 1 Vragen

Nou Nou, iets minder mag ook wel. Het niets eens zijn met een reactie is wat anders als elkaar gaan beledigen.

ac
door acjochems Dec 16, 2022 om 17:14
Antwoorden / 1 Vragen

En jij vindt de reactie van Sira normaal?! Dat noem ik niet 'het niet eens zijn' maar iemand belachelijk maken en uitlachen, letterlijk.

justmeagain
door justmeagain - Dec 15, 2022 om 23:51
623 Antwoorden / 8 Vragen
2

Dus eigenlijk wilde u mensen oplichten. Wat goedkope electronica kopen om nietswetende mensen er teveel voor laten betalen. Iets met pot en ketel!

ac
door acjochems Dec 16, 2022 om 00:04
Antwoorden / 1 Vragen

Je weet niet waar je het over hebt.
Ik wist niet wat er in het pakket zou zitten en de kans is dus groot dat je niet alles kunt gebruiken. Als je het doorverkoopt is het wel duidelijk wat je verkoopt. Dat is geen oplichting.

Dus hou je domme reactie voor je! 

justmeagain
door justmeagain Dec 17, 2022 om 01:27
623 Antwoorden / 8 Vragen

Heerlijk als mensen me dom noemen. Daar sta ik zover boven dat ik de ontdekte planeten nog onder me zie.
Je bent gewoon betrapt!

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Dec 16, 2022 om 00:39
2054 Antwoorden / Vragen
2

Ach, je hebt een gokje genomen en verloren, en wat heeft het nou feitelijk gekost? De een durft eens wat en de ander durft niks, de een wint eens wat en de ander wint dus sowieso niets. Een vriend van mij kocht wat Bitcoins toen de €7 waren en ik vond het een piramidespel waar ik dus nooit aan mee zou doen. Hij heeft er een leuke som aan overgehouden en ik denk nog steeds dat het een grote luchtballon is, maar had ik ze maar gekocht voor dat bedrag. Achteraf weet iedereen wat wijsheid is, vooraf kun je hoogstens nog eens kijken wat nu de signalen van dit soort websites zijn. Adverteren op sociale media, website bestaat pas kort, geen adres of KvK nummer, etc.

panter22
door panter22 - Dec 16, 2022 om 05:38
6599 Antwoorden / Vragen
2

Dat is nu de kracht van een mystery box. Verrassing en voordeel. 

Jij bent degene die ontevreden is, dus jij moet actie ondernemen.
Je krijgt je geld niet terug. Je kunt een rechtzaak beginnen.

justmeagain
door justmeagain Dec 17, 2022 om 01:28
623 Antwoorden / 8 Vragen

Rechtszaak waartegen,  er is immers geen toezegging wat ts zou ontvangen.

panter22
door panter22 Dec 17, 2022 om 05:33
6599 Antwoorden / Vragen

Ts kan niet gebruik maken van zijn herroepingsrecht.

ne
door neodutchio Dec 17, 2022 om 07:54
5150 Antwoorden / 12 Vragen

Maar ja, tegen wie ga je procederen? Aankloppen bij het adres in Amerika? De websitehouder of de zogenaamde bemiddelaar is niet bekend.

panter22
door panter22 Dec 17, 2022 om 11:53
6599 Antwoorden / Vragen

Mag hij zelf beslissen. In beide gevallen zinloos.

gerbera
door gerbera - Dec 16, 2022 om 11:00
7364 Antwoorden / 14 Vragen
1

Ik lees in uw reactie onderstaand, maar hoezo zijn het volgens u weer ouderen die er in trappen. Val zelf onder de cattergorie ouderen die zijn verstand gebruikt en in dergelijke "mooie" aanbiedingen niet in trapt en zo zijn er heel veel ouderen.

Maar het blijkt ook wel uit uw reactie dat er weinig tegen te doen is en zo gaat de oplichting vrolijk verder, op allerlei vlakken in de maatschappij (o.a. ouderen die goed van vertrouwen zijn, worden opgelicht en van hun spaargeld worden beroofd). 

panter22
door panter22 Dec 16, 2022 om 12:32
6599 Antwoorden / Vragen

Misschien is ts wel een bejaarde. Het is maar te hopen dat hij al zijn spaargeld niet in die box heeft gestopt.

br
door bravehenk - Dec 16, 2022 om 13:11
206 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nu is het van Amazon vorige week was het van de douane daarvoor Coolblue en Bol.com Medaimarkt Lidl  etc etc. deze websites maken gebruik van de mensen die krap bij kas zitten en toch een duur kado onder de kerstboom willen

gerbera
door gerbera - Dec 16, 2022 om 16:41
7364 Antwoorden / 14 Vragen
0

Ik bestel mijn kleding bij een bedrijf waar je dat soort spullen kado krijgt, en het is nog bruikbaar ook evenals de kleding die van goede kwaliteit is.

1paul
door 1paul - Dec 17, 2022 om 08:21
3144 Antwoorden / 0 Vragen
2

als je denkt op zijn minst misleid te zijn dan kun je hiervan gewoon aangifte doen bij de politie!

is beter misschien dan hier te gaan lopen klagen omdat je in een truc gelopen bent?

er is een spreekwoord, als iets te mooi is om waar te zijn dan............................

Redacteur
door Redacteur - Dec 19, 2022 om 11:54
1054 Antwoorden / 62 Vragen
0

Mooie boel weer in de reactiepanelen. Op het eerste gezicht is er voldoende reden om aan te nemen dat het hier gaat om misleiding: ontbrekende informatie, verzonnen 'aanbiedingen' die toevallig 'bijna' verlopen, nepreviews, de suggestie dat er dure laptops, iPhones en spelcomputers in de pakketten zitten (wat voor die paar tientjes uiteraard helemaal niet kan), het her en der wat kromme Nederlands. En die hele pagina is – even in alle redelijkheid – ook een afzichtelijke, chaotische, bij elkaar geplakte bende.

Natuurlijk is de kans levensgroot dat er waardeloze troep in die pakketten zit: "Als iets te mooi lijkt om waar te zijn", et cetera. Procedures starten is – niet in de laatste plaats gezien het betrekkelijk geringe bedrag – vermoedelijk vooral frustrerend en zonde van de tijd. Deze domeinnaam gaat vroeg of laat offline en binnen de kortste keren staat er weer een nieuwe in de lucht. Ik zou het persoonlijk dan ook beschouwen als leergeld: voortaan de webshop even natrekken en je voorkomt veel ellende, ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat het hier vrij snel duidelijk was dat het allemaal niet kan kloppen.

Op basis van de reacties is alles hier verder wel over gezegd dus dit topic kan dicht.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer