Tu
door Tubert71! May 11, 2018 om 15:34
Winkels & webshops

Reparatie in mindering brengen

Na een verzichil van inzicht met de eigenaar van een (webwinkel) beddenwinkel hebben we de lange en onprettige communicatie gestaakt.
Samengevat vindt de ondernemer dat wij de montage van het bed onzorgvuldig hebben uitgevoerd.Wij vinden dat we te maken hebben gehad met 
ondeugdelijk materiaal.We komen echter niet tot een vergelijk.Om van deze vervelende ervaring af te komen kiezen we eieren voor ons geld.
De (beschadigde) materialen zijn retour gegaan (bewijs op foto's in ons bezit) en we krijgen nu 50% van het aankoop bedrag terug.
Dit bedrag minus reparatiekosten.Hier staat echter niets van in de algemene voorwaarden,garantie omschrijving en retour beleid.
Het gaat ons inmiddels niet meer om ons gelijk in de feitenlijke kwestie maar wel of er reparatiekosten ook nog in mindering kan worden gebracht.
En mag een ondernemer ook de verzendkosten zomaar in rekening brengen (dit staat vermeld op de website maar ik las op een ander forum dat dit altijd voor rekening is van de ondernemer)Wie kan mijn twee vragen beantwoorden?

887 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marita5
door marita5 - May 11, 2018 om 15:41
11510 Antwoorden / 15 Vragen
1

Hallo Tubert71 , 

Het was beter geweest als u deze vraag,  bij uw vorige vraag had geplaatst . 

https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/winkels-webshops/bed-valt-niet-te-monteren-en-herroepingsrecht-door-schade?id=595218

tijger1
door tijger1 - May 11, 2018 om 15:43
42060 Antwoorden / 21 Vragen
1

Maar die beschadigde materialen waren toch niet te repareren?

alfatrion
door alfatrion - May 11, 2018 om 16:18
1659 Antwoorden / 1 Vragen
0

Waarom stelt u deze vragen als u eireren voor uw geld wilt kiezen?

Mijn inziens staat u redelijk sterk. De verkoper moet de verzendkosten heen vergoeden. De verkoper heeft alleen recht op vergoeding van de waardevermindering, indien deze is toe te rekenen. Zie ook mijn antwoord in het vorige topic. In het algemeen is niet toegestaan om bij herroepings slechsts 50% terug te geven.

Ik ben inmiddels wel nieuwschiering naar om welk bedrijf dit gaat.

marita5
door marita5 May 11, 2018 om 16:30
11510 Antwoorden / 15 Vragen

Daar was ik ook nieuwschierig naar om welk bedrijf dit ging , maar kreeg dit antwoord van Ts bij de vorige vraag : 

DOOR TUBERT71! - 20 APR. 2018 OM 14:34 
4 ANTWOORDEN / 2 VRAGEN
0

Beste Marita5, 
Graag ontvang ik een gericht antwoord op de vraag dan dat ik op een forum o.i.d. aan naming and shaming doe.
Ben niet uit op een vingerwijzing maar de rechtsgeldigheid van het handelen dat ons duidelijk erg dupeert.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Rienhartman
Rienhartman - Apr 23, 2024 om 22:32
Garantie & verzekeringen

Netvervuiling Siemens

We dachten verstandig te zijn door wat extra te sparen en te kiezen voor Siemens, die toch wel bekend staat om haar hoogwaardige producten en goede service. Helaas blijkt dat in de praktijk toch net iets anders te zijn. In september 2023 nieuw apparatuur gekocht; wasmachine, warmtepompdroger, oven en vaatwasser, waarbij alleen laatstgenoemde heeft nog geen storing vertoond.   De warmtepompdroge ... Lees meer

Yo
Yoshi Vermeulen - Jul 3, 2023 om 12:57
Computers & telefonie

Continue, dag en nacht berichtjesvan Norton Antivirus

Ik heb al een andere Antivirus en wil dus geen abonnement van Norton,  maar melding hierover om te stoppen lukt mij niet Lees meer

Sp
Sportfan1998 - Apr 24, 2024 om 07:51
Huishouden & energie

Onderbuurman haalt stroom eraf

Mijn onderbuurman haalt mijn stroom en warm water eraf omdat hij last heeft van mijn normale woongeluiden. Hij is mij echt aan het wegpesten. 2 dagen geleden heeft hij mij 12 uur zonder gelaten. Als ik aanklop doet hij niet open en de verhuurder wil niks doen en vindt dat ik dit zelf maar moet oplossen.  Alleen de onderbuurman heeft toegang tot de meterkast.
Wat kan ik doen en bij wie kan ... Lees meer