Pa
door Paul v.d Steeg 23 mei 2017 om 21:22
Winkels & webshops

Shoppen doe je zo

Ik kreeg vanmiddag een telefoon van shoppen doeje zo dat ik een bedrag had openstaan van 49,95 dat was vehoogd tot meer dan 200,- met incasso enz dat kon afkopen door voor morgen voor 17.00 uur betaald heb.
ze hebben een bankrekening gegeven die niet klopt nl NL10 INGB 0007877598. er zijn meer van die gevallen bekent?

3505 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door tijger1 - 23 mei 2017 om 21:34
40619 Antwoorden / 21 Vragen
0

En waarom zou dat bankrekeningnumer niet kloppen?

Maar afgezien daarvan, gewoon negeren. Dat zijn oplichters. Dus NIETS betalen.


ne
door neodutchio - 23 mei 2017 om 21:35
3530 Antwoorden / 11 Vragen
0

En hoe komen ze aan uw telefoonnummer? Toch ergens iets ingevuld en niet opgelet wat u gedaan heeft?

Typ in het zoekvenste Shoppen doe je zo en u heeft alle antwoorden en 'mede gedupeerde'. Daarvoor had u u niet speciaal voor hoeven aan te melden hoor.

da
door dailyrose - 24 mei 2017 om 19:33
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vandaag ben ik ook gebeld door dit bedrijf met de mededeling dat ik meer dan €300,- (!!!!) euro over moest maken naar precies hetzelfde rekeningnnummer als wat jij hierboven opgeeft. Dit was eerst een bedrag van inderdaad 49,95, wat ik in eerste instantie had gestorneerd nadit dit was afgetrokken van mijn rekening een aantal maanden terug.

Het is echt te bizar voor woorden wat dit bedrijf doet... Ik heb mij netjes aan de afspraak gehouden door mij af te melden per mail, zelfs binnen 8 minuten nadat ik een e-mail van hun had ontvangen (afmelden moest binnen 14 dagen per mail). Ik heb hier nooit een bevestiging van ontvangen, en volgens hen heb ik de e-mail dus niet goed gestuurd en staat deze vast nog ergens in concepten.

Na een gesprek van 20 minuten wat nog net niet uit de hand liep, kwam hij met een zogenaamde goede oplossing:
Ik kon de e-mails doorsturen en moest voor 17:00 uur 49,95 overmaken. Zij gingen dan 'onderzoek' doen en als bleek dat ik toch een bevestigingsmail had ontvangen, zouden zij het bedrag terug storten.

Ik heb niks gedaan, niks overgemaakt en geen mail gestuurd. Dit is echt pure oplichting!! Ik heb nergens een handtekening gezet voor akkoord oid. Dus zij staan ook totaal niet in hun recht. Als ik jou was zou ik dit verder negeren en vooral GEEN geld overmaken!

door tijger1 24 mei 2017 om 19:40
40619 Antwoorden / 21 Vragen

Voortaan zulke telefoontjes meteen afkappen. Volg de adviezen van Marita op die boven uw reactie staan.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Hi
HiddeR - 8 jul. 2020 om 14:16
Huishouden & energie

Kattenhaar uit was/droogcombinatie

Ik heb een kat die nogal veel verhaart; "vroeger" had ik een aparte wasmachine en droger om de kattenharen uit het beddengoed te halen, wat helemaal prima ging. Sinds ik ben verhuisd heb ik een was/droogcombinatie en hoewel die prima het haar uit het beddengoed haalt, zitten vervolgens de eerste drie ladingen was die ik er daarna in doe vol met haar. Heeft iemand daar een briljante oplossing voor? Lees meer

ce
ceesphaff - 8 jul. 2020 om 09:46
Elektronica & tv
Ziggo mediabox xl stroom verbruik en staat altijd aan

Ziggo mediabox xl stroom verbruik en staat altijd aan

goedendag. De mediabox xl word best heel warm en dan draait het ventilatortje, en als je hem in stand by zet dan draait het ventilatortje na 10 uur nog en is de box nog steeds warm. En als je hem helemaal uitzet dat is ie 's morgens koud en zet je hem aan dan gaat gelijk het ventilatortje al weer aan en word hij weer warm en gebruikt dus heel veel onnodige stroom. Voordat wij ziggo hadden hadden w ... Lees meer

Pk
Pkreeft1799 - 9 jul. 2020 om 18:12
Geldzaken & recht

Marktplaats koper ondervind problemen met product, was tijdens verkoop goed

ik heb ongv 3 weken geleden een drone verkocht op marktplaats. Deze drone werkte prima en de koper heeft zelf ook een testvlucht ermee gemaakt en ging akkoord met de werking van de drone.
Nu stuurt de koper mij 3 weken later een bericht dat de drone niet meer goed functioneert en wilt zijn geld terug.
Ik ga hier niet mee in akkord, sta ik in mijn recht? Lees meer