el
door elisunn 19 jun. 2014 om 21:00
Winkels & webshops

Sigaretten kopen

Ik was vanmiddag samen met mijn broertje boodschappen gaan doen in de Aldi.
Ik legde een pakje sigaretten op de band en kreeg bij de kassa de vraag of ik me wilde legitimeren.
Natuurlijk geen probleem, laat mijn ID kaart zien en kassiere ziet dat ik 21 ben.
Vraagt daarna aan mijn broertje ook zijn ID kaart, tsja en hij wordt pas a.s. zondag 18.. hij netjes gevraagd waarom hij zijn ID kaart moet laten zien aangezien ik de boodschappen doet en de sigaretten niet voor hem zijn maar voor mij.
Kassiere ging hier niet op in, baas kwam langs, zonder iets te zeggen werden de sigaretten weer van de bon gehaald en daar moest ik het maar mee doen.

Nu weet ik dus nog steeds niet of ik dus geen boodschappen mag doen en alcohol/tabak mag kopen in het bijzijn van mijn minderjarige broertje.
Ik ben toch de gene die hier alles koopt, en er was geen enkele aanleiding dat het voor mijn broertje best

10448 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

el
door elisunn - 19 jun. 2014 om 21:05
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Geen enkele aanleiding dat het voor mijn broertje bestemd zou zijn bedoelde ik;)

door zoekster - 19 jun. 2014 om 21:14
10921 Antwoorden / 34 Vragen
0

De supermarkten in Nederland willen geen alcohol en tabak verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Aan jongeren tot 25 jaar die alcohol of tabak willen kopen wordt daarom gevraagd om klaar te staan met een geldig legitimatiebewijs. Met het verhogen van de leeftijdsgrens voor legitimatie naar 25 jaar kunnen we beter garanderen dat er geen alcohol en tabak aan jongeren wordt verkocht die daar te jong voor zijn.


Wat houdt de maatregel concreet in?

Iedere jongere tot 25 jaar die alcohol of tabak wil kopen, wordt gevraagd klaar te staan met hun legitimatiebewijs.
Als zij oud genoeg zijn, is er geen probleem.
Wanneer een jongere onder de 25 zijn of haar legitimatie niet laat zien, mag de alcohol of tabak ook niet meegegeven worden.
Samen kopen=samen legitimeren: Als de koper niet alleen is, maar bijvoorbeeld met een groepje vrienden bij de kassa staat, moeten de ID's van de hele groep gecontroleerd worden: iedereen moet oud genoeg zijn.


bron

Ik heb er ook mijn gedachten over, maar het is nu eenmaal niet anders. Voortaan niet meer met je broertje sigaretten kopen. Stoppen is ook een goed idee. Dan geef je je broertje het goede voorbeeld, je wilt toch niet dat hij eerder ziektes krijgt of sneller doodgaat door het roken?
Maar daar sta je waarschijnlijk niet voor open.

el
door elisunn - 19 jun. 2014 om 21:25
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Bedankt voor je reactie!
Samen kopen = samen legitimeren lijkt me meer iets voor groepen.
maargoed, wie zijn wij om te oordelen hierover?

Dat mag je zeggen hoor! Hij rookt zelf namelijk ook dus daar zou ik het niet voor moeten doen.
Maar vond het gewoon belachelijk als er nadrukkelijk ook gezegd wordt dat het niet voor hem is..
Voortaan inderdaad gewoon alleen naar binnen maar

door tijger1 - 19 jun. 2014 om 22:48
38099 Antwoorden / 21 Vragen
0

Doe in het vervolg eerst samen met uw broer de boodschappen voor uw moeder. Dus een hele kar vol en als dat allemaal aangeslagen is vraagt u om de sigaretten. Dan vragen ze uw legitimatie, die laat u zien en dan die van uw broer. Die laat hem niet zien, want hij hoort niet bij u. Problemen? Dan gaat u weg, laten ze de noodschappen dan maar zelf opruimen.

Jammer genoeg wordt hij zondag al 18.

door tijger1 - 19 jun. 2014 om 22:50
38099 Antwoorden / 21 Vragen
0

Want die flauwekul betekent dat een moeder of vader nooit meer in aanwezigheid van de kinderen alcohol of tabak zou kunnen kopen. En zo is het niet bedoeld.

jo
door joentje1978 - 20 jun. 2014 om 03:26
367 Antwoorden / 6 Vragen
0

Is inderdaad een rare manier van doen.

Meen zelfs ooit gelezen te hebben dat een volwassene geen drank mee kreeg omdat hij/zij een klein kind in de kinderwagen had zitten.

Tja, als je de regels precies naleeft zoals het er letterlijk staat dan houden ze zich gewoon netjes aan de regels.

door zinook - 20 jun. 2014 om 08:19
261 Antwoorden / 7 Vragen
0

Voor de liefhebbers:

http://smjnv20.supermarkt.nl/

pi
door pieterwolters - 20 jun. 2014 om 09:39
3611 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het lijkt me geen taak voor een kassiere of bedrijfsleider om de regelgeving naar eigen goeddunken te gaan interpreteren. Hoe raar de regel ook is, het is er nu eenmaal en dan moet het zo duidelijk mogelijk worden nageleefd. Anders krijg je idiote situaties dat je op de ene dag wel iets kunt kopen en op de andere dag niet, afhankelijk van wie er achter de kassa zit.

jo
door joentje1978 - 20 jun. 2014 om 12:38
367 Antwoorden / 6 Vragen
0

Regels worden door ambtenaren achter een bureau bedacht, in de praktijk blijken die regels niet of niet goed te werken met allerlei rare situaties van dien.

Je moet je 100% aan de regels houden en als je daar ook maar iets van af wijkt dan wordt je meteen op de bon geslingerd.
Er schijnt met lokpubers op gecontroleerd te worden.

Lees ook elders op het forum dat sommige caissière's zelf voor de hoge boete op moeten draaien als zij zich niet aan de regels houden en door een controleur betrapt worden.

Dan wil je je als caissière wel aan de regels houden.door tijger1 - 20 jun. 2014 om 12:40
38099 Antwoorden / 21 Vragen
0

Mar waar staan die regels dan dat een ouder met kind geen alcohol of tabak mag kopen? Dat heeft niets met samen kopen van doen.

ju
door justice4all - 21 jun. 2014 om 12:59
39 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het punt is eigenlijk het volgende: De Tabakswet verbiedt de verkoop aan 18-minners. De essentiele vraag hier is: wie is de koper.

Is dat in uw geval alleen u, of is dat u en uw (minderjarige) broertje.

Het probleem: jullie beiden zijn de kopende partij en beiden moeten jullie dus voldoen aan de 18+ regel.

En geef de supermarkten een ongelijk om dat strikt te handhaven. De eerste boete kan oplopen tot € 4500,00 en als een supermarkt meerdere keren de Tabkaswet overtreedt kunnen ze zelfs tijdelijk (max 12 weken) gesloten worden.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

An
Annemijn... - 19 mei 2019 om 20:16
Voeding & gezondheid

Just Wellness

2 jaar geleden ben ik begonnen met ipl ontharings behandelingen bij Just Wellness Eindhoven. Zij hadden op dat moment een mooie aanbieding om onbeperkt te laten laseren. Hierbij gaven zij aan dat je binnen 8 tot 10 behandeling effect zou moeten zien. 

10 behandelingen verder zie ik nog maar minimaal effect. Als ik dit aangeef naar het personeel, geven zij aan dat dit waarschijnlijk kom ... Lees meer

zo
zonnignederland - 19 mei 2019 om 21:11
Huishouden & energie

Coolblue zonnepanelen, wat is dat..?

Coolblue heeft aangekondigd zonnepanelen te gaan verkopen. Ik zelf stond er verbaast van te kijken, toch een elektronicagigant. Wat vinden jullie? ... Lees meer

Me
Mesther - 19 mei 2019 om 10:34
Computers & telefonie

Mobil fraude

Gebeld met vriendin uit Portugal, rekening €300 voor 45min bellen? Deze werd doorgeschakeld naar een 085... num mij onbekend?
Mobil staat niet op doorschakelen, hoe is dit mogelijk? Lees meer