a.
door a.v.ingen Oct 1, 2020 om 12:40
Winkels & webshops
Wie heeft er een slechte ervaring met de website nl.batumishoes.com

Wie heeft er een slechte ervaring met de website nl.batumishoes.com

Op 28 juni schoenen besteld en betaald en tot op heden nog niets ontvangen terwijl op hun website een levertijd van 14 dagen staat. Vele keren hierover gemaild en ze beloven van alles maar er gebeurt niks. Voor directe antwoorden over de bestelling staat er een tel.nr. op hun website en dan moet je ook nog een keer engels kunnen spreken en als je belt krijg je een bandje te horen met de mededeling "u kunt van dit nummer geen gebruik maken".

m.vr.gr. Albert

4698 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tenormin
door tenormin - Oct 1, 2020 om 12:55
16816 Antwoorden / 108 Vragen
1

Knap dat u deze site heeft gevonden! Men kan wel een formulier invullen maar nergens ook maar enig teken dat ze ergens bij zijn aangesloten. En ook, verbluffend goede reviews. Ik geloof er alleen niet zo in.

Iv
door Ivo W - Oct 1, 2020 om 12:56
728 Antwoorden / Vragen
1

Levertijd 14 dagen, dan weet u vooraf dus vrijwel zeker dat u met een buitenlandse dropshipper te maken heeft.

Als het dan geen bekend, gerenommeerd bedrijf is, dan is elke bestelling net zo betrouwbaar als een gokje in het casino. 

En is achteraf verhaal halen, zoals u nu ervaart, vrijwel onmogelijk.

Topantwoord

marita5
door marita5 - Oct 1, 2020 om 13:43
11495 Antwoorden / 15 Vragen
12

Hallo A.V.Ingen , 

Deze site is geregistreerd op 27 - 4 - 2020 ,  , de site wordt beheerd door : Digital Advice LLC is een naamloze vennootschap opgericht in Delaware, VS.
Adres is 16192 Coastal Highway 19958 DE-Lewes* 

Contact alleen via contact formulier , geen tel.nr / Kvk nr , niks .

Is een dropshipper , de schoenen komen uit China , 

Nadat een bestelling verzonden werd, duurt het normaal gesproken 10-14 werkdagen om het product bij de klant te leveren. Houd er rekening mee dat deze levertijd tijdens vakanties, evenementen en het aanvullen van de voorraad tot 30 dagen kan duren.
Updates van de bestelling zullen regelmatig gezonden worden en de klant zal geïnformeerd worden over belangrijke aanpassingen in de levering. Opmerking: Weekends en vakantiedagen zijn geen werkdagen.

We zullen er alles aan doen om goederen te leveren binnen de geschatte tijdschalen. Vertragingen zijn soms echter onvermijdelijk vanwege onvoorziene factoren. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen of het niet leveren van producten binnen de geschatte tijdschalen. 

Wij zijn toegewijd aan het verzekeren van betrouwbare kwaliteitscontrole tijdens alle stadia van de sourcing en het productieproces van onze producten.
Om de hoge controleniveaus en de efficiëntie te verzekeren die nodig zijn om dit proces te beheersen, gebeuren sourcing, productie en verwerking van bestellingen vanuit China. Het verwerken van bestellingen direct vanuit hubs vlakbij de productie zorgt ervoor dat de kosten laag blijven en wat hierdoor bespaard wordt, is vervolgens te merken aan de lagere prijzen voor onze klanten. Niettemin, wanneer de klant vanuit een ander land via deze website producten koopt, gaat de klant ermee akkoord een invoerder van producten te zijn, verantwoordelijkheid op te nemen voor algemene douanekosten of administratiekosten die opgelegd werden door het land van bestemming en ook alle lokale, officiële verplichtingen van rapportering die voortvloeien uit deze transactie op zich te nemen. 

We gaan ervan uit dat alle bestellingen binnen 90 dagen vanaf de dag van aankoop bij de klant geleverd worden. In het zeldzame geval dat u uw bestelling binnen 90 dagen na aankoop niet hebt ontvangen – en u dit tijdens deze periode niet aan ons hebt laten weten – kunnen we de bestelling niet nogmaals verzenden of een terugbetaling aanbieden. 

Controleren of een site betrouwbaar is , klik op de rode regels . 

https://www.consuwijzer.nl/dropshipping-check-goed-waar-je-bestelt

https://www.consuwijzer.nl/online-winkelen/checklist-veilig-online-winkelen 

https://www.consumentenbond.nl/online-kopen 

U bent niet de enige , 

https://www.klachtenkompas.nl/bedrijf/digital-advice-llc/klachten/batumi-shoes-besteld%2C-via-digital-adviece-llc-betaald%2C-noch-schoenen%2C-noch-geld%21%21%21/details?complaintId=32343904-e3b4-4a2a-8b05-ce6d3b35c377  

https://nl.trustpilot.com/review/nl.batumishoes.com

sjjoppy
door sjjoppy - Oct 1, 2020 om 14:54
7156 Antwoorden / 3 Vragen
2

Uit deze link:

https://nl.batumishoes.com/

 
Mijn vorige paar schoenen waren heel nauw en oncomfortabel. Zijn deze schoenen anders?
Waarom zijn Batumi Shoes geweldig voor de zomer? 
Wanneer zullen Batumi geleverd worden?
Hoe kan ik contact opnemen als ik meer vragen heb?


 

heremietkreeft
door heremietkreeft - Oct 1, 2020 om 16:08
16774 Antwoorden / 202 Vragen
1

U kreeg al enkele aanwijzingen en mogelijk is ook dit nog van belang: https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/dropshipping-hoe-werkt-dat?utm_source=20200720-kassa-maandag&utm_medium=email&utm_campaign=Kassa&utm_content=Kassa om in de toekomst rekening te houden.

Ik heb er nog een: https://www.plusonline.nl/veilig-online/bestellen-in-china-let-op-de-valkuilen?  hetgeen niet allen voor China geldt maar ook ander 'Verwegistan'.

ho
door honza23 - Oct 2, 2020 om 12:12
259 Antwoorden / 3 Vragen
1

Ik kreeg onlangs al internettend op mijn smartfoon eenzelfde advertentie te zien. Bij verdere bestudering kwam ik deze 'red flag' tegen: omdat het zogenaamd om zo een speciale kwaliteitsschoenen zou gaan was de levertijd 10-14 dagen.... Grote onzin natuurlijk: je verkoopt schoenen pas als ze gemaakt zijn en zo een levertijd kan maar 1 ding betekenen: een dropshipper die vanuit China levert. Via Google m.b.v. een foto uit die advertentie verder gezocht en daar vond ik dit:
* dezelfde schoenen waren voor minder dan $10 op Aliexpress verkrijgbaar
* de eigenaar van die website zit in Delaware/US, en juist Delaware-BV's zijn berucht omdat ze makkelijk zonder veel eisen en desnoods anoniem op te richten zijn

* de personen hierachter zijn al tijden berucht vanwege de vele websites waar veel ontevreden klanten klagen over niet geleverde zaken en ander onheil
Dit alles kostte mij slechts een paar minuten werk.....

Topantwoord

ho
door honza23 - Oct 2, 2020 om 12:20
259 Antwoorden / 3 Vragen
13

OSLO BRANDS: DROPSHIPSCAM?

Broeken, shirts, sandalen en behaas: het wemelt plotseling van webwinkels die gespecialiseerd zijn in één product. Allemaal onder de hoede van Oslo Brands, een vaag bedrijfje dat geregistreerd is in Delaware. Het regent klachten over de service en producten die vrijwel allemaal uit China afkomstig lijken. Een dropshipscam? Pas op, want ze doen nu ook zogenaamd Nordic Design.
Keo Speetjens: zegt die naam u iets? Joëy Mevissen? Mansour Jongeneelen? Het zijn allemaal zogenaamde ‘geverifieerde klanten’ van Swat Pants, een webshop die toegewijd is aan combat trousers. Maar geen van die namen komt elders voor op het wereldwijde web. Swat Pants adverteert op Nederlandse sites via het Google Ad-netwerk. Het zijn sticky ads, want als je ooit geklikt hebt blijven ze achtervolgen op alle websites die gebruik maken van Google Ads. En er komen vergelijkbare banners bij. Dat komt omdat Swat Pants slechts één etalage is van een bedrijf dat zich onder andere Oslo Brands (te bereiken in Zweden via +46406922390) noemt. In de Algemene Voorwaarden is te zien dat het een Delaware company betreft: Digital Advice LLC, sinds oktober 2015. Als we zoeken op de combinatie van Oslo Brands en Digital Advice, krijgen we meer dan 450 hits.
We snuffelen een beetje rond in het aanbod van Oslo Brands en stellen vast dat vrijwel alle spullen veel goedkoper elders te koop zijn. Een voorbeeld zijn Strider Shoes: zogenaamde vegan leren schoenen, nu afgeprijsd van €99- naar €59,99. Bij AliExpress kosten dezelfde schoenen $19-. Nota bene gemaakt van echt splitleer. In de zomer promoten deze mannen Crossjack sneakers, nu tijdelijk van €99- voor €59,95. Op AliExpress heten deze schoenen Moshu of Wenkouban en zijn ze te koop voor prijzen tussen $9- en $16,44 oftewel een euro of tien/vijftien.
Onder het label Batumi Shoes verkoopt Oslo Brands zogenaamde handgemaakte lederen schoenen van veganistisch leer, afgeprijsd van €149,95 voor €59.95. Bij Amazon in de VS zijn dezelfde schoenen voor prijzen tussen $5.89 en $15.69 te koop via een handelsaccount van Aoukey. In Frankrijk kosten deze schoenen op Amazon €23,95 en heet de merchant Jiuzhou Sportswear naar een havenstad in China.
Met vegan heeft dat niets te maken. Oslo Brands is een verkooporganisatie van goedkope dropship-spullen uit China. Ze creëren Europese etalage-sites die vol misleidende informatie staan (leugens en bedrog) en laten de afhandeling van orders aan derden over. De kwaliteit van veel producten valt tegen en de maatvoering is Chinees – te klein. De omgang met klachten en retouren verloopt bovendien allesbehalve vlekkeloos – zo is af te leiden uit diverse klachten online.
Oslo Brands is vanwege misleidende teksten over Swat Pants door de Reclame Code Commissie veroordeeld in december 2019. Gezien de teksten over vegan leren schoenen en vegan leren tassen liggen er meer veroordelingen in het verschiet.
Zoeken we op een Zwitsers nummer van de zogenaamde klantenservice, dan komen we weer bij verwante sites uit. Een andere verzamelsite is bijvoorbeeld Swat React, met hetzelfde contactnummer als N for Nicole. Maar er zijn ook sites met namen zoals Northern RulesNordisches DesignNordic Designs en La Via Nordica in gebruik. Zoek even op klachten en je ziet: weer dezelfde problemen bij overwegend Nederlandse klanten die hun geld kwijt zijn.
Zoekend op Oslo Brands en Digital Advice is vrij snel een CEO te vinden: Lourenço Maciel (CEO @ Digital Advice LLC + Marketing Manager @ Maciel-Spitka Global Solutions s.r.o. + Marketing Consultant @ US Social Consulting ltda) met adressen in Sao Paulo en Delaware. Lourenço Maciel blijkt van Braziliaanse afkomst (uit Sao Paulo), maar hij heeft in Bratislava gestudeerd – zo legt zijn Linkedin-profiel uit. Maciel presenteert zich daar tevens als managing partner bij Divbrands.
Divbrands* is een ambitieus bedrijf dat in Zwitserland belastingaangifte lijkt te doen – zo blijkt uit de personeelsadvertentie voor een controller. At DIV Brands we build amazing direct-to-consumer luxury and lifestyle products that match the modern consumer’s need for convenience and novel experiences.
Maciel runt het bedrijf samen met een Jonathan Aeschlimann (oftewel Jonathan Schwartz) uit Rio de Janeiro, die volgens zijn Linkedin-profiel ook betrokken is bij Digital Advice en in Zürich woont. Ook zijn moeder Marcia Aeschlimann wordt genoemd in verband met de misleidende verkooppraktijken van Wideally (reviews) de voorganger van DIV; zij woont in Zurich. Jonathan is eigenaar van Divbrands en Lourenço is eigenaar van Oslo Brands.
Wellicht waren hun bedoelingen ooit goed. Ook in Nederland worden nu enthousiaste jongelingen klaargestoomd om snel rijk te worden met een dropship-startup, onder andere door Joshua Kaats met zijn Dropship Academy. Dat is eigenlijk een piramidespel. Dit soort coaches verdient vooral aan andere wannabee ondernemers. Veel volume zetten ze nog niet weg via hun dropshipbedrijfjes.
Maar wie wel veel verkoopt aan consumenten moet ook service leveren (zie ook uitspraak van Autoriteit Consument & Markt van augustus) . Reageren op klachten, retouren verwerken en terugbetaling verzorgen. Daar schieten deze jonge starters vaak tekort. DIV-Brands zoekt nu een Nederlandstalige customer support agent die van huis uit wil werken. Leuke job voor een jonge onderzoeksjournalist.
Lourenço Maciel meldt dat hij per 2020 aangesloten is bij Antler, een early-stage venture capital firm in Amsterdam.

LABELS VAN OSLO BRANDS

 

Evelyn Bags
Banbury Bag
Bourbon Boots
Hypersoft Sneakers
Strider Shoes
Batumi Shoes
Silvereen Sneakers
Kylie Sandals
Shape Sleeves
Swat Jacket
Swat Shorts
Ashley boots
Lotus Breeze
Narlook
Alora Lift
Hypersoft Sneakers
Lina Lift
Polyshave X
Flexdress Pants
Therapistol
Woodglow Wax
Raine Pants
Igni Fit
Wide Ally
The Lucy Bra
Invisibliss Bra
Lucy Breeze

DIV Brands veranderde zijn schrijfwijze in Divbrands na de eerste publicatie

ma
door marleenvanh Oct 2, 2020 om 13:33
451 Antwoorden / 1 Vragen

Zo! U hebt er werk van gemaakt. Ik voel mij in elk geval weer gesterkt in mijn credo: Alleen kopen bij bedrijven die BEWEZEN goed leveren.

ma
door marleenvanh - Oct 2, 2020 om 13:30
451 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik ken ze absoluut niet, maar wanneer ik de site bekijk..... en vooral het slechte Nederlands, dan zou ik er NOOIT iets aanschaffen. Ik ben dan ook bang dat u 'enigszins in de hoogte getild bent'....  Goede tip voor de volgende keer: EERST naar reviews zoeken en dan niet op de site van het bedrijf zelf maar bij bijv. Trustpilot, of een andere objectieve (!) site. Succes. Misschien een gevalletje voor de Belbus?

sira
door sira Oct 2, 2020 om 17:10
2289 Antwoorden / 24 Vragen

De Belbus? Voor een Amerikaans bedrijf? De Belbus gaat echt niet naar de States.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ti
timonefkens - Mar 29, 2024 om 10:25
Vrije tijd & tuin

De lekkerste whisky

Hoi, 
Ik ben op zoek naar de lekkerste whisky. 
Ik en mijn maten doen volgende week een mannenavond, hiervoor wil ik graag een lekkere fles whisky halen. Ik heb online gezocht naar verschillende soorten, alleen heb ik geen idee welke lekker is. 
Heeft er iemand tips??

... Lees meer

Kl
Kletskop - Mar 27, 2024 om 00:44
Geldzaken & recht
Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Onlangs heeft netbeheerder Enexis in onze straat alle gasleidingen naar de meter toe vervangen. Hiervoor kregen alle bewoners een brief en er werd een afspraak gemaakt zodat ze middels een schema verdeeld over meerdere dagen alle aansluitigen af konden gaan.
Op de dag dat wij aan de beurt waren zie ik in de app van mijn energieprovider dat ons verbruik juist op die betreffende dag een stuk h ... Lees meer

Ha
Hansie1947 - Mar 28, 2024 om 13:13
Vrije tijd & tuin

Vriendenloterij stoppen lukt niet

Al 2 keer een telefonsch gesprek gehad met een zeer irritante dame. Maar krijg het niet voor elkaar om op te bzeggen. Lees meer