Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ar
aram - 08-06-2014 08:58:00
Huishouden & Energie

Afvoerputje douche

Wimmi20 , dat droog komen te staan heb je in de badkamer of aanbouw waar zo'n putje geplaatst is en te weinig water in komt .
zo heb je in de badkamer losse douches die hun water daarin afvoeren . of het nu er een douchegordijn hangt of een luxe inloop douche is maakt niet uit .
echter je hebt ook van die douchebakken , die zijn wat hoger vergelijkbaar met een ligbad . het water komt dan niet meer in het putje terecht . de bak heeft zijn eigen afvoer . niet iedereen schrobt zijn badkamer elke dag waardoor er dan water in dat putje komt . het water wat er in zit verdampt . als je de stank ruikt weet je dat je er wat water in moet gieten .in de aanbouw waar zo'n putje zit is meestal grijs met een paar kleine gaatjes ,het water verdampt zo wat langzamer . .in de badkamer zijn ze meestal groter , omdat daar veel water afgevoerd word tijdens douchen . dat grijze putje kom je ook in badkamers tegen als het douche water zijn eigen afvoer heeft .
om stank tegen te gaan heb je 3 keuzes .
1 je drukt er een kurk in of wat anders om de afvoer af sluiten .
2 je plakt er wat rubber in het deksel van de put om het tijdelijk af te sluiten .
3 je giet er een vloeistof in dat veel lichter is dan water en niet verdampt .
dit moet je herhalen wanneer er water erin terecht komt .
zelf heb ik wel eens gezocht naar een stank afsluiter die in dat putje past .
tot nu toe niet gevonden . als het erin paste sloot het de afvoer ook af , een kurk is goedkoper . waar ik op hoop is dat er een keer een fabrikant opstaat om daar een oplossing voor te vinden . heel wat mensen zullen hem dankbaar zijn .
het zijn voornamelijk die grijze afvoerputjes .