Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 19-06-2014 21:14:41
Winkels & Webshops

Sigaretten kopen

De supermarkten in nederland willen geen alcohol en tabak verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. aan jongeren tot 25 jaar die alcohol of tabak willen kopen wordt daarom gevraagd om klaar te staan met een geldig legitimatiebewijs. met het verhogen van de leeftijdsgrens voor legitimatie naar 25 jaar kunnen we beter garanderen dat er geen alcohol en tabak aan jongeren wordt verkocht die daar te jong voor zijn.


wat houdt de maatregel concreet in?

iedere jongere tot 25 jaar die alcohol of tabak wil kopen, wordt gevraagd klaar te staan met hun legitimatiebewijs.
als zij oud genoeg zijn, is er geen probleem.
wanneer een jongere onder de 25 zijn of haar legitimatie niet laat zien, mag de alcohol of tabak ook niet meegegeven worden.
samen kopen=samen legitimeren: als de koper niet alleen is, maar bijvoorbeeld met een groepje vrienden bij de kassa staat, moeten de id's van de hele groep gecontroleerd worden: iedereen moet oud genoeg zijn.

http://www.cbl.nl/activiteiten/lobby-en-wetgeving/alcohol-en-tabak/legitimatieleeftijd-naar-25-jaar/">bron

ik heb er ook mijn gedachten over, maar het is nu eenmaal niet anders. voortaan niet meer met je broertje sigaretten kopen. stoppen is ook een goed idee. dan geef je je broertje het goede voorbeeld, je wilt toch niet dat hij eerder ziektes krijgt of sneller doodgaat door het roken?
maar daar sta je waarschijnlijk niet voor open.