Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

janfreak
janfreak - 08-07-2014 20:54:45
Auto & Vervoer

Levensduur auto accu verlengen.

[quote=pieterwolters schreef op dinsdag 8 jul 2014, 20:24]hoe lang is die "langere termijn"? maanden of jaren?

zodra de auto langer dan een week stilstaat moet je het goed in de gaten gaan houden.
hangt een beetje van de toestand van de accu af, leeftijd en ladingstoestand met name.
zet je de auto met een volle accu in de garage dan hoef je denk ik je de eerste twee weken geen zorgen te maken, maar als hij nauwelijks geladen is dan moet je wel oppassen.
de elektronica van een auto trekt wel weinig stroom bij stilstand, maar wel continue 24 uur per dag en dan hakt het er gauw in.
als je geluk hebt gaat een accu 10 jaar mee, maar soms moet je ook al na 4 jaar de accu vervangen.
het is sowieso belangrijk de accu goed op spanning te houden. wanneer de accuspanning te laag wordt treedt al snel sulfateren van de platen op. vroeger kon je de ladingstoestand van een accu meten met een zuurweger, tegenwoordig zijn ze gesloten en lukt dat niet meer en ben je aangewezen op de meting van de klemspanning. (wel met een digitale voltmeter, een analoge is niet nauwkeurig genoeg) zolang de accuspanning boven de 12.2 v is, is je accu voor meer dan 50% geladen, is deze 11.9 v of lager dan kun je gevoeglijk aannemen dat je accu leeg is en zal je de auto niet meer gestart kunnen krijgen. een buurman of wegenwacht kan dan uitkomst bieden..