Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

janfreak
janfreak - 14-07-2014 15:40:33
Auto & Vervoer

Levensduur auto accu verlengen.

[quote=scontra schreef op maandag 14 jul 2014, 15:19]na het defect gaan waren de platen (rastervormig) echter door de behuizing heen zichtbaar wat volgens de monteur zeer ongebruikelijk is..
de accu is 12v - 72 ah. en ik vraag mij nu af, afgaande op alle opmerkingen/aanbevelingen welk type acculader ik het beste zou kunnen gebruiken en of deze dan ook voor langere tijd aangesloten kan blijven (minimaal 10 dgn.)

vr.gr. scontra

ik vermoed dat de platen uitgezet zijn waardoor ze zichtbaar zijn geworden. heb ook geen idee in wat voor staat je accu nu verkeert. maar een 72ah accu is een behoorlijk grote accu voor een personenwagen, ik weet niet of jouw accu nog doppen op elke cel heeft zitten, anders zou je met een zuurweger eens kunnen kijken of er een slechte cel bijzit, in dat geval krijg je ook startproblemen. het soortelijk gewicht hoort in elke cel hetzelfde te zijn, is er een beduidend lager dan is de accu defect. kun je er niet met een zuurweger in dan kun je het volgende proberen, de klemspanning van de accu meten en dan de verlichting aanzetten en weer de klemspanning meten. daalt die erg veel dan is de inwendige weerstand van de accu hoog en ook dat is een aanwijzing dat hij defect is.
om je tweede vraag te beantwoorden, op de website http://www.unicorntrading.nl/ kun je accu-smart laders vinden. die zijn volautomatisch en kun je onbeperkt aan je accu laten hangen. overlading van je accu hoef je niet bang voor te zijn, de elektronica er in voorkomt dat dit gebeurt.

succes.