Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fl
flowering - 05-08-2014 12:32:52
Auto & Vervoer

Mijn ervaring met ikwilvanmijnautoaf

Ik heb wel goed ervaringen met "ik wil van mijn auto af".

ik heb al 3 x met ze te maken gehad.

de eerste keer kreeg ik een veel te laag bod naar mijn zijn en ben ik niet met ze in
zee gegaan. de bieding die ik kreeg stemde overigens overeen met een bod van de anwb. dus op zichzelf "normale" handelsprijzen. dat was prima. gelukkig heb ik hem later zelf via marktplaats beter kunnen verkopen.

de tweede keer kreeg ik snel een goed bod. de verkoopovereenkomst werd telefonisch afgesloten en opgenomen op een bandje. hierin werd duidelijk afgesproken wat de prijs is, wat de staat van de auto is, dat de auto binnen 21 dagen overgedragen moet worden en als je niet levert dat je 10% van de prijs als boete betaalt of minimaal 350 euro.
duidelijk toch?

toen ik liet merken dat het voor mij een probleem was om op dat moment de auto weg te brengen, werd afgesproken dat de koper de auto bij mij zou komen ophalen. dat is ook netjes volgens afspraak gebeurd. geen gezeur over prijs, betaling of wat dan ook.

kort daarna heb ik weer een auto via hen aangeboden. de handelaren in hun bestand hadden dit keer minder belangstelling, maar omdat ik er vanaf wilde en juist een goede ervaring had opgedaan ben ik toch op het lage bod ingegaan omdat ik de auto niet langer wilde hebben. dat was gewoon mijn eigen keuze.

na weer dezelfde duidelijke telefonische procedure te hebben gevolgd moest ik de auto nu wel zelf afleveren. het garagebedrijf heeft de auto in ontvangst genomen, mij betaald en me naar het station gebracht.

geen problemen dus.