Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fl
flowering - 08-08-2014 13:02:34
Auto & Vervoer

Mijn ervaring met ikwilvanmijnautoaf

Ik weet het niet zeker @curly, maar ik heb toch niet de indruk dat "ikwilvanmijnautoaf." zelf auto's inkoopt. mijn ervaring is dat de garage / handelaar die de auto koopt zelf de financiƫle transactie met de klant afhandelt. uiteraard zal "ikwilvanmijnautoaf" daar een percentage aan bemiddelingskosten voor vangen. want waar moeten ze anders hun geld aan verdienen. het voordeel van de garage / handelaar lijkt me te zijn dat ze zelf niet hoeven te speuren naar de inkoop van auto's, maar die worden hen op een presenteerblaadje aangeboden.

doordat ik een paar keer zaken met ze heb gedaan heb ik de indruk dat het als volgt werkt:
- je biedt een auto aan en korte tijd later nemen ze telefonisch contact met je op om door te nemen (en te controleren) wat je hebt opgegeven.
- zij gaan een aantal van hun contacten in jouw omgeving bellen en de auto aanbieden.
- als dit niets oplevert dan wordt de auto in een soort veiling gegooid en wordt het hoogste bod naar jou toe gemaild.
- jij beslist of je het een goed bod vind en er op in wilt gaan, of je nog een onderhandelingspoging wilt doen, of dat je er niet eens op reageert omdat je een belachelijk lage prijs krijgt aangeboden. (dit laatste is ook mijn ervaring, maar ja, er was blijkbaar geen belangstelling voor...)

naar aanleiding van deze discussie en mijn slechte ervaring met een andere handelaar heb ik er nog eens over nagedacht en bedacht me dat ik waarschijnlijk het voordeel heb dat ik in het oosten van het land woon en de garages / handelaren aan wie mijn auto wordt aangeboden (tot nog toe ver genoeg ten oosten van apeldoorn....) misschien nog iets meer betrouwbaar zijn en fatsoen in hun donder hebben dan wanneer je met garages / autohandelaren uit apeldoorn, brabant of uit een stad te maken krijgt waar ze minder afhankelijk zijn van hun goede naam.