Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 26-08-2014 13:54:10
Elektronica & TV

Aansluiting ziggo soundbar en tv

[quote=ron530 schreef op dinsdag 26 aug 2014, 13:05]tja waarom wordt een analoog signaal eigenlijk omgezet in een digitaal signaal. voor surround dolby digital e.d. is een digitaal signaal nodig, analoog signaal levert enkel stereo (pgm) en is niet als zodanig te bewerken. de ad converter maakt van het analoge signaal digitale informatie zodat ze in de da converter uitgesplitst kunnen worden naar zeg 5 analoge signalen en 1 subwoofer signaal, deze worden aan de analoge eindversterkers aangeboden en zo ontstaat het geluid dat uit onze speakers komt.

dat zou inhouden dat er toch een dsp in zit en dat het aux-signaal ook via de dsp wordt geleidt.
dat kan, ik kan het zoals gezegd niet goed opmaken uit de handleiding. zo te zien is het overigens een 2.1 systeem, maar da's alleen maar positief :-)
het is overigens de dsp die het signaal opsplitst in 2 signalen en een subwoofer signaal, je hebt dan dus ook 3 dac's nodig (6 bij een een 5.1 systeem).
tsja, en al dat gepruts met het signaal maakt de kwaliteit er natuurlijk alleen maar slechter op, maar goed, het is maar een dvd-speler.