Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

st
stef09 - 26-08-2014 19:58:33
Vrije tijd & Tuin

Composiet schutting (antraciet grijs) trekt krom (en hol) ??

Ik was de hele middag op zoek naar een composiet poort+schutting, zag pas op het eind deze hele discussie.
wat mij opviel: als ik bij karwei naar de leg-structie kijk voor composiet vlonders, wordt daar gewaarschuwd dat als er 'obstakels' zijn zoals muren waar de vlonder tegenaan komt te liggen, dat je dan rondom 3cm ruimte moet vrij houden vanwege uitzetting van de planken.
welnu: als dat voor vlonders geldt dan geldt dat óók voor poorten en schuttingen. maar de fabrikanten leveren die op metalen of aluminium frames! die frames zetten zéker op andere manier uit door zon en kou dan de planken. als je planken daarop vastschroeft of popt moet het wel mislopen!!
n.m.m. mag je de planken slechts op één dwarslat met een schroef echt vastschroeven, en zul je op de andere dwarslatten de planken met een zelfde soort klemmen moeten monteren zoals dat bij de planken van ook vlonders wordt gedaan.
bij vlonderplanken gaat dat makkelijk, die hebben aan weerszijden groeven waar de klemmen in grijpen, de planken kunnen langs die klemmen heen en weer glijden.
bij schuttingen wordt dat lastig: uit esthetisch oogpunt wil je geen groeven aan de zijkant van de planken zien, de fabrikanten maken daarom mooie dichte zijkanten.
wie weet een goede oplossing?