Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 18-11-2014 09:44:47
Auto & Vervoer

Welke oordoppen zijn goed en betaalbaalbaar bij muziek maken en concertbezoek?

@wimmi20
er zit op een ontvanger inderdaad een volumeknop om het signaal (morse of spraak) af te regelen tot een aanvaardbaar niveau. echter als de verbinding zwak is en er is veel storing, gaat de volumeknop open wat tevens betekent dat alle andere geluiden in de ether ook luider worden. keihard soms. ruis kun je nog enigzins onderdrukken, maar dat gaat niet met alle geluiden. ook schepen en/of stations die op (bijna) dezelfde frequentie werken kunnen veel storing veroorzaken. zodanig dat het signaal dat jij moet horen voor het nemen van een telegram haast niet hoorbaar is. of slechts met horten en stoten. tussen de storing heen adoor moet je dan de juiste informatie proberen op te vangen tot het hele bericht is ontvangen.

v.w.b. telegrafie: ik betwijfel of je het ueberhaupt wel eens gehoord heb, maar dat terzijde. morse is een onderbroken modelering. zodanig dat het punten en strepen worden. een telegrafist kent het alfabet, voor ieder ander klinkt het als lange en korte piepen.

dat zowel de (radio)telefoniste als de (radio)telegrafist een koptelefoon op hebben is evident. op speaker is het moeilijker te volgen en heeft bovendien iedereen er last van. aan boord zit iemand meestal alleen, maar op een kuststation is dat niet het geval.
schepen kleiner dan 1600 brt hoefden geen telegrafist aan boord te hebben en wikkelden al hun verkeer af op telefonie. dat werd dus door de telefoniste behandeld.