Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vr1944
vr1944 - 18-11-2014 16:22:59
Auto & Vervoer

Welke oordoppen zijn goed en betaalbaalbaar bij muziek maken en concertbezoek?

morse was zeker niet alleen voor de korte golf. sterker nog de middengolffrequentie 2182 khz. was de belangrijkste frequentie nl voor nood- spoed- en veiligheidsverkeer. werd 24 uur p/d uitgeluisterd votransmissiemodi

2182 khz is het analoog nood kanaal 16 op de vhf-band van de marifoon . voor korte afstanden dus.duplex oftewel zenden en ontvangen op de zelfde frequentie werd zelden gebruikt.

en voor diegenen die menen dat morse uitsluitend een zijband signaal is : in het verleden werd morse uitgezonden met een am zender.
toen bestond ssb nog niet.
en in telegrafie wordt het woord- over -niet gebruikt


am is dus middengolf en is voor korte afstanden korte golf voor lange afstanden. usb en ssb is bijna zo oud als er korte golf bestaat en gedeeltes van een band en werkt op modulatie .morse wordt meestal op ssb en spraak op de usb uitgezonden.

https://www.youtube.com/watch?v=dzl6d-ezovk

helaas in het engels