Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rm
rmvdh - 03-02-2015 16:53:53
Geldzaken & Recht

Onrealistische eis duo voor studiefinanciering

Ik heb dezelfde situatie als de heer hvdkamp. ook mijn vriendin is niet nederlands (franse nationaliteit) en ondervindt last van de 56 uren norm. ze studeert voor haar masters voltijd en moet daarnaast ook nog even 56 uur per maand werken. ik zelf ben ook nog student en om haar bij te staan met deze onmenselijke norm werk ik zelf ook het zelfde aantal uren. puur omdat ze gast is in ons land, ik mij kapot schaam voor deze regeling en om de zure appel iets zoeter te maken. maar ik zie haar en mijzelf aftakelen. we hebben beide bijna geen vrije tijd, geen weekend, en zijn overwerkt. deze regeling heeft daarom dus gevolgen op het studeren (de focus van het daadwerkelijke studeren raakt verloren), maar daarnaast ook op de gezondheid van mijn vriendin.

om het nog makkelijker voor ons te maken neemt duo ook nog even de tijd met hun administratie en kan het ministerie zelf geen duidelijke verklaring geven van deze norm (of tenminste, niet toen we zelf belde).

het feit dat bij ons de emmer zwaar aan het overlopen is en er simpelweg geen stop knop voor haar opzit aangezien ze nu al te diep in haar studie zit doet mij pijn. om haar zo te zien maar ook zeker de schaamte die ik voel voor mijn eigen land. ze is niets meer dan een bedoelende, slimme meid met intens veel doorzettingsvermogen.. maar dit wordt te veel.. gewoon te veel..