Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

e.
e.breedveld - 06-02-2015 10:41:51
Auto & Vervoer

Hoe kom ik hier van af ??

Ik ben net ook gebeld door eurojack, zelfde verhaal. ik had een enquête ingevuld (die ik me niet kon herinneren) en ik kreeg als prijs 100 loten cadeau.
ze hadden al mijn persoonlijke gegevens (naam, adres, telefoonnummer) en vroegen zogenaamd ter verificatie mijn geboortedatum.

vervolgens een heel verhaal over dat maart gratis was en dat de maanden erna 8,35 ofzo waren en als ik na drie maanden nog niets had gewonnen ik mn geld terug zou krijgen. klonk alsof je na die gratis maand dus vast zat aan die loten. dit vroeg ik, maar nee, ik kon gewoon een mailtje sturen en dan zou ik gewoon na de eerste maand kunnen stoppen.

vervolgens vroeg ze mijn rekeningnummer, waar ik me niet goed bij voelde. alle alarmbellen gingen in ieder geval rinkelen. vervolgens gezegd dat ik eerst wat meer onderzoek wil doen naar hun loterij. toen werd het verhaal een beetje wanhopig. dat ze op nederland 1, 2 en 3 uitgezonden werden, dat ze overal bekend waren, dat ik niet mn iban hoefde te geven en het ouderwetse rekeningnummer ook kon worden gegeven (waarom ze dacht dat dit wat uit zou maken geen idee). maar ik bleef erg vriendelijk, maar heb mijn nummer niet gegeven.

ik vraag me wel af wat voor stappen ik kan ondernemen om ervoor te zorgen dat deze mensen niet nog meer mensen kunnen duperen. iemand enig idee? het was namelijk een geheim nummer en ik weet niet of het zwaar genoeg is om mee naar de politie te stappen. ik was ook verontrust over de hoeveelheid gegevens die ze al van me hadden, voelt erg onveilig.

mvg