Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-02-2015 12:29:50
Voeding & Gezondheid

Plastic/ kuststof pincet

Beste kriekstra,

ook al moet ik enkele mensen hier gelijk geven m.b.t. het feit: dat het merkwaardig is dat professioneel vervaardigde oordoppen niet met de vingers uitgenomen kunnen worden.
uw vraag is echter duidelijk: een https://www.conrad.nl/nl/bernstein-kunststof-pincet-uitvoering-punt-lengte-125-mm-05-0030-803146.html?wt.mc_id=google&insert=8j&gclid=clpm-8l0_mmcftdktaodzxwaqq&wt.srch=1">kunststof pincet.

mijn ervaring met een kunststof pincet is, dat je er geen grote kracht mee kunt uitoefenen. want wanneer je iets met de punten (stevig) wilt pakken, gaan de poten van de pincet schotelen (hol staan). waardoor er een kleine opening ontstaat aan te tip en het klempunt (raakpunt) zich iets naar binnen (omhoog) verplaatst. met als gevolg dat je het voorwerp, dat je juist wilt vasthouden, weer loslaat.
elke pincet heeft dit verschijnsel, maar bij een kunststof pincet gebeurd dit eerder.

de kunststof pincet die ik heb, voelt aan de tippen niet bepaald zacht aan. en waarom ook? het ding moet goed kunnen vasthouden en is daarom altijd aan de binnenkant van de tip van een relatief hard en wat scherp aanvoelend kunststof profiel voorzien.
ik heb even een vergelijkingstest tussen een metalen en een kunststof pincet uitgevoerd op mijn huid om te bepalen welke pincet het scherpst aanvoelt.
de (mijn) metalen pincet komt er beter van af, omdat de profilering aan de binnenkant van de tip niet zo scherp is.
ik vraag mij dus af of een kunststof pincet werkelijk noodzakelijk is.

het is ook mogelijk om een klein stukje fietsventielslang om de tippen van het metalen pincet te schuiven. hierdoor krijgen de tippen van de pincet een enorme stroefheid en wordt tevens de scherpte van het metalen profiel volledig weggenomen. in dat geval kun je toch gebruik te maken van je metalen pincet.
een (duurder) alternatief is een http://www.atelierminiakturen.com/a-58258/glad-platbektangetje/">miniatuur platbektangetje met gladde bekken. hiermee zult je absoluut geen beschadiging veroorzaken aan je oordop, terwijl je daarmee toch goed kunt pakken.

succes!

p.s.: ik ben benieuwd naar je oplossing.