Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tak101 - 15-03-2015 18:30:04
Geldzaken & Recht

Spyhunter fraude en mastercard

Dank voor uw reacties.

wat betreft het ontbreken van een wilsovereenkomst: het werkt ontzettend slim. ik wilde spyhunter aanschaffen en vulde mijn gegevens in. de koop was gesloten direct nadat ik mijn creditkaart gegevens had ingevuld. ik hoefde niet op een knop te drukken, ik kreeg geen overzicht van wat ik besteld had en kon het niet afbreken. uit een onduidelijke order formulier wat ik kon afdrukken bleek dat ik twee programma's had aangeschaft, spyhunter en reghunter en in plaats van € 35 was ik opeens € 80 kwijt. bovendien werd vermeld dat ik aangemeld was voor een "automatische verlengservice". dat dat om de zes maanden is en dat daar hoge kosten aan verbonden zijn, werd niet vermeld.

ik had dus nooit om al deze "extra service" gevraagd. dat het "stom" is om in dit soort gehaaide frauduleuze praktijken te vallen, hoef je mij niet te vertellen. ter verdediging: de websites zien er betrouwbaar uit en er zijn ook de nodige aanbevelingen te vinden voor spyhunter. oplichters zijn vaker moeilijk te herkennen.en ik ben zeker niet de enige die hier in trapt.

direct daarna probeerde ik contact te leggen met de firma('s). bij esellerate wisten ze van niets. bij safecard was mijn account onbekend; de verstrekte loginnaam en password werkte eenvoudigweg niet. het systeem werkt op grond van te laat verstrekte informatie, onjuiste informatie en onbereikbaarheid. verder verwijzen de sites naar elkaar, maar het blijft onduidelijk waar ik terecht kan voor het opzeggen van de "automatische verlengservice" is me nog steeds niet duidelijk. niets werkt en op e-mails en webmails wordt niet gereageerd.