Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tak101 - 15-03-2015 21:34:49
Geldzaken & Recht

Spyhunter fraude en mastercard

Dank voor al het medeleven.

ter informatie: ik ben bekend met alle websites van safecart/enigma/spyhunter/esellerate. op de verschillende e-mails en webmails die we hebben verstuurd wordt òf niet gereageerd, of "men weet van niets". het door mij afgedrukte order formulier bevat allerlei contactinformatie die of niet klopt, of niet werkt of je krijgt een reactie waar je niets aan hebt. tot nu toe schiet het niet op.

mastercard heeft gereageerd met de mededeling dat het voor een transactie voldoende is als de credit card gegevens (kaartnummer en geldigheidsdatum) verstrekt zijn. dan is volgens hen de transactie een feit. dat het achteraf in plaats van een eenmalige aankoop een abonnement bleek te zijn en in plaats van de aanschaf van één pakket opeens twee, daar zijn ze niet gevoelig voor. de pakketten zijn immers geleverd. letterlijk schreven zij: "een aantal abonnementen kunt u afsluiten door uw kaartnummer en geldigheidsdatum door te geven aan de exploitant die vervolgens de abonnementskosten aan u in rekening brengt via uw creditcard". de leverancier hoeft dus niet te beschikken over een afgesloten overeenkomst of enigerlei bewijs van de aankoop, maar kan eigenlijk leveren wat hij maar wil onder door hem bepaalde voorwaarden. ook de koopvoorwaarden hoeft de leverancier niet van te voren verstrekt te hebben. vage verwijzingen naar informatie ergens op hun website worden als voldoende beschouwd. de koper moet maar opletten! erg fraudeurvriendelijk. ik heb overigens mijn credit card afgesloten om toekomstige frauduleuze verkopen te voorkomen, maar daarmee ben ik nog niet van dit probleem af.

het enige dat ik wilde was een software pakket dat mij afhielp van spam en malware dat op de computer van mijn vriendin terecht was gekomen en ik dacht dat een pakket waarvoor je betaalde vertrouwd zou zijn. niet dus en daar kwam ik net een paar minuten te laat achter. de software functioneert overigens slecht en levert de meest uiteenlopende installatieproblemen op (hetgeen overigens op hun enigma website uitgebreid gedocumenteerd wordt). ik heb de software zo grondig als mogelijk van mijn computer verwijderd.