Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
willem75 - 13-04-2015 11:41:25
Voeding & Gezondheid

Terhandstellingskosten en eigenrisico

Jammer dat ik nu pas deze discussie zie, hopelijk wordt mijn reactie nog gelezen.

@edriks3
ik weet niet of je wijsheid alleen van de website van univé komt, of dat je inde sector werkzaam bent? hoe dan ook ik ben het met kever17kas eens, in feite is het fraude. ik ben bang dat je je door de verzekeraar in de luren laat leggen. het kan toch niet zo zijn dat de hoogte van de terhandstellingskosten als een verrassing komt, zoals bij mij. zelfs als de medicijnen deels worden vergoed door de zorgverzekeraar moet er over de aanschaf van medicijnen tussen de koper (patient) en verkoper (apotheker) een duidelijke overeenkomst bestaan m.b.t. de prijs!!!
gek genoeg heb ik nog geen apotheek gezien noch een overheidsdocument waarop duidelijk deze terhandstellingskosten worden toegelicht, beschreven of becijferd.
helaas is dat het niveau van deze overheid en misschien wel de huidige maatschappelijke instelling. in geval van de ziektekosten verzekering is het gewoon een slinkse en schandalige methode om toch weer extra eigen risico op te voeren.
ik ben er echter van overtuigd dat steeds meer mensen doorzien dat het anders moet, en de politiek buiten spel gezet zal worden. ik ben geen communist, maar er zal een revolutie komen van de burgerbevolking die nu gewoon wordt uitgeknepen totdat......
zelf zit ik bij vgz die vreemd genoeg via een beveiligde omgeving niet eens de details laat zien van de gedeclareerde medicatie. controle op de vergoede medicijnen, iets waarvoor ik geen controle kosten mag rekenen of vergoed krijg, kan nu pas nadat via een aanvullend verzoek om de specificatie wordt gevraagd. kortom een 1-2 tje tussen apotheker en zorgverzekeraar, met de overheid als "(slechte) coach" waarbij de burger/patient buiten spel blijft. pas hierop zie je welke terhandstellingskosten zijn berekend, dus misleiding en fraude (=normaal in nederland van 2015)