Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 12-05-2015 15:05:54
Geldzaken & Recht

Wie is verantwoordelijk voor schade

@ wimmi20:

je schreef:
zwart houdt de warme zonnestralen (infrarood) juist tegen.
het is onder een zwarte parasol koeler dan onder een witte.
bedouinen dragen zwarte kleding hierom.


in eerste instantie reageerde ik hier vanmorgen door tijdgebrek op met "quatsch".
de redactie heeft dit gemeend te moeten verwijderen, zonder commentaar.
nu ik wat meer tijd heb zal ik, met hulp van tijger1, proberen uit te leggen waarom ik jou bovenstaand antwoord quatsch vind.

je stelt:
zwart houdt de warme zonnestralen (infrarood) juist tegen.
(mat)zwart, (en donkere kleuren) absorberen infrarood (=warmte)straling juist goed! witte (en lichte kleuren)daarentegen reflecteren deze straling beter. in (glimmend)wit blijven zaken juist koeler door reflectie.

het is onder een zwarte parasol koeler dan onder een witte.
dat is ook niet zo: meet de temperatuur maar eens in de zon vlak onder een zwarte of donkerkleurige parasol en daarna onder een witte of lichtkleurige. dan zul je gauw van je (waan)ideeën, waar je anderen mee op het verkeerde been zet, genezen zijn! schaduw, en daardoor koelte, geven ze beide evenveel.

bedouinen dragen zwarte kleding hierom.
alleen bedoeïenenvrouwen dragen, onder druk(t) van hun mannen, zwart. dan zijn ze minder aantrekkelijk voor (andere) mannen. de mannen dragen zelf graag lichtere kleding, tot wit toe, omdat dit in de brandende zon het best infrarood reflecteert en daardoor het koelst is en mannen daar meer buiten zijn dan vrouwen.

h.