Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mantelzorger52 - 13-05-2015 17:34:34
Geldzaken & Recht

Wie is verantwoordelijk voor schade

[quote=alfatrion schreef op vrijdag 8 mei 2015, 14:21][quote=honza23 schreef op vrijdag 8 mei 2015, 11:41]dus als je kan bewijzen dat het product niet goed was heb je gelijk. probleem is echter dat dit vrijwel onmogelijk is: je hoeft maar één keer met je rugzak ergens tegenaan te zijn gekomen (bij het instappen van een bus b.v.) en een pot verf kan al openspringen.
een pot verf mag niet zo gemakkelijk opengaan.

ts kan gewoon stellen dat hij of zij binnen zes maanden heeft ontdekt dat het blik verf te gemakkelijk open gaat (art. 7:18 lid 2 bw). naar vaste rechtspraak kan er volstaan worden met stellen tenzij de tegenpartij die stelling voldoende gemotiveerd betwist. bewijs kan geleverd worden door bijvoorbeeld een getuigenverklaring.

[quote=peterbee schreef op vrijdag 8 mei 2015, 13:58]ik zou denken dat de rugtas onder gevolgschade valt.
de verkoper is daarvoor aansprakelijk op grond van art. 7:24 bw, tenzij het hier gaat om een onveilig product en de schade boven de 500 euro uit komt. in dat laatste geval is de producent aansprakelijk op grond van art. 6:185 bw. beide artikels vallen onder (half) dwingend recht vanwege art. 7:6 bw en art. 6:192 bw. de verkoper en producten kunnen deze aansprakelijkheid dus niet uitsluiten.

bullshit, weet jij wat ts er allemaal mee heeft uitgevreten? jij denkt zeker dat ik terug kan naar de super als ik een kratje bier uit mijn poten laat vallen? wie eist, bewijst en daar veranderen jouw wetsartikeltjes niets aan.