Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ar
aram - 12-06-2015 21:54:34
Huishouden & Energie

Geluid in verwarmingsbuis

De vragen steller heeft ook weinig verdere info verstrekt .
lucht kan in rare geluiden maken in de centrale verwarming .
heb geen idee hoe oud die installatie is en wat voor knoppen er gebruikt zijn .
jaren geleden had ik ook zo'n merkwaardig geluid erin zitten .
hoe je het benoemd kan verschil in zitten niet ieder omschrijft het geluid op dezelfde manier . heb indertijd ook een tijdje nodig gehad voor ik de oorzaak had . het bleek de pomp te zijn die het veroorzaakte . door de jaren was er een braampje ontstaan die de schuldige was . na het verwijderen ervan was het probleem opgelost . met dat oude spul kon je zelf het nog weleens verhelpen .
tegenwoordig is dat veel moeilijker en kun je het beter laten vervangen door nieuw . in die nieuwe ketels zit heel veel elektronica en daar kun je beter zelf niet aan gaan rommelen . sommige ketels hebben een zomer winterstand . gewoon in de winterstand laten staan dan heb je minder problemen .
als de vragensteller had geschreven wanneer het verschijnsel opgetreden is kom je ook verder . misschien is het een fout in de installatie .
niet iedereen heeft een stethoscoop , maar je kunt je behelpen met een flinke schroevendraaier . de ene kant op de bron en het handvat tegen je oor .
wel oppassen dat je niks kapot prikt .