Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ar
aram - 12-06-2015 23:29:25
Huishouden & Energie

Geluid in verwarmingsbuis

Waar ik aan denk is een paar kleine luchtbelletjes .
die klinken anders dan die grote .
die zijn wat moeilijker te vangen in sommige installaties als de ketel beneden staat .
vaak heb je alleen de verwarming op het hoogste punt . het water loopt dan retour weer terug en die verwarming is de enige plek dan waar je dan kunt ontluchten .
in de aanbouw hier had ik ongeveer hetzelfde probleem echter de radiator is daar niet het hoogste punt . heb daar 2 buisjes haaks gemonteerd met een ontluchting ventiel . de 2 uiteinden zijn zo geplaatst dat het hoogste punt daar is. ze zitten in de aan - en afvoer leiding . het is ook de enige plek waar ik soms moet ontluchten .
in de toekomst vervang ik het door zo'n automaat ben ik van die enkele keer ook af . het idee deed ik op daar je het in andere woningen ook vind als de ketel beneden staat of hangt . ben het ook weleens tegengekomen dat het verkeerd geplaatst is of totaal afwezig .