Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 20-06-2015 14:18:31
Vrije tijd & Tuin

Afstand schutting van erfgrens

[quote=17sonja schreef op zaterdag 20 jun 2015, 13:15]er staat al eer schutting op de erfgrens en nu wil de buurman het midden gedeelte verhogen alleen gaan wij niet akkoord wij willen de erfgrens zo laten zo als het nu is.
daarom mijn vraag vanaf welke afstand mogen er palen op afstand van de gezamenlijke erfgrens.

er staat nu een schutting op de erfgrens, dat houdt in dat deze enkele centimeters op uw grond en enkele centimeters op de grond van uw buurman staat.
als ik het goed begrijp is de bestaande schutting niet overal even hoog en wil uw buurman het lage gedeelte verhogen,hierdoor verandert er niets aan de erfgrens omdat die is vastgelegd bij het kadaster.
wat wel verandert is de erfafscheiding (schutting) zelf.
u wil dit niet en de buurman wel en dat is beider goed recht, maar u kunt uw buurman niet tegenhouden in zijn plan van aanpak.
hij kan, met uw toestemming, het lage gedeelte van de schutting vervangen door een hoger deel.
maar aangezien u dat niet goed vindt, kan hij wel een schutting plaatsen direct tegen de bestaande schutting aan omdat dit op zijn eigen grond is, maar dat maakt het er al met al aan uw kan bezien niet fraaier op.
de keuze ligt uiteindelijk bij u, of tegen een lelijke dubbele schutting aankijken met alle ergernis van dien of uw buurman toestemming geven om het lagere gedeelte te vervangen zodat er een nette schutting, maar wel van gelijke hoogte, komt te staan.

succes met uw besluitvorming.