Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 14-08-2015 18:41:21
Huishouden & Energie

Waterschade door verstopt riool

Beste clementine,

als ik u was zou ik het zo snel mogelijk bij uw inboedelverzekering melden.
het laminaat zal onder uw inboedelverzekering vallen (tenzij het vastgespijkerd/genageld zit en niet te verwijderen valt, dan valt het onder de opstalverzekering).

er zal vast water onder uw laminaat zitten ook, waarschijnlijk zit er een isolatie laag onder uw laminaat. dat water is zomaar niet weg, door het water zal u laminaat krom gaan trekken (dat kunt u wel afschrijven).
hoe langer u wacht hoe meer vocht er in de vloer (neem aan beton) zal trekken. als daar teveel vocht in zit moeten er ook nog droogmachines aan te pas komen om de vloer droog genoeg te krijgen zodat er weer laminaat gelegd kan worden.

wij hebben dit 1 keer gehad en enkele weken droogmachines moeten laten draaien (dus nog langer in de rommel).
dus zo snel mogelijk contact opnemen met uw inboedelverzekering en als de expert langs geweest is dan zo snel mogelijk dat laminaat eruit zodat er niet teveel vocht in uw vloer kan trekken.

verder ook contact opnemen met uw woningbouwvereniging om de verstoppingen in het riool na te laten kijken/verwijderen.