Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 17-08-2015 13:29:13
Huishouden & Energie

Waterschade door verstopt riool

De vraag is hier of er werkelijk sprake was van een verstopping. bij dit soort zaken (zeer overvloedige regenval in één keer)is meestal aan de orde dat de reguliere waterafvoer (riool) het niet aan kan omdat simpelweg de capaciteit te klein is resp. het rioolstelsel te oud.
hoe dan ook zal er geen sprake zijn van een verstopping in resp. onder uw woning.

zoals al gezegd: melden bij uw verzekeraar en het is dan aan de verzekeraar om al of niet verhaal te doen bij uw gemeente.

en n.a.v. gerbera@ alle schade dient te worden opgegeven. voor de verstopping is de huiseigenaar uitsluitend een instantie die geïnformeerd kan worden of beter gezegd geïnformeerd dient te worden maar die kan verder niets doen dan ook de gemeentelijke instanties.

en ook anderen: wat mensen in hun kastjes stoppen is geheel en uitsluitend hun zaak en normaliter behoeft er geen rekening te worden gehouden met wateroverlast zoals hier. het zou een andere zaak zijn als deze wateroverlast herhaal zou voorkomen (zoals bijv. ooit in het gebied steenderen - zutphen toen de z.g. baakse overlaat nog bestond en er ieder jaar sprake was van hoog water dat zelfs woningen binnen kwam of zoals langs de maas in zuid limburg.