Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
thuiswinkel3 - 28-09-2015 13:01:52
Geldzaken & Recht

Wat is het nut van thuiswinkel waarborg?

[quote=akkerdistel schreef op maandag 28 sep 2015, 12:29]uiteraard had je zelf voor het bestellen even moeten googelen, dan had je dit voorkomen.
toen ik de bestelling deed hadden ze nog geen faillissement aangevraagd, althans niet zichtbaar op de site, dat zag ik pas later toen ik de bestelling annuleerde.


daarnaast heeft thuiswinkel.org inderdaad niet zo heel veel nut (voor zichzelf uiteraard wel); "het thuiswinkel waarborg is géén 'garantiefonds'. wanneer een bij ons aangesloten webwinkel failliet gaat, of bij surséance van betaling, kan thuiswinkel.org er niet voor zorgen dat u uw (aan)betaling terugkrijgt."

terwijl ze wel; "financiële stabiliteit: onze leden doorlopen jaarlijks een financiële check, waarbij wordt gekeken of de webwinkelier financieel gezond genoeg is om aan zijn verplichtingen naar de consument te kunnen voldoen"

blijkbaar heeft thuiswinkel.org daar nogal wat steekjes laten vallen, stel ze daarop aansprakelijk. top!