Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
thuiswinkel3 - 30-09-2015 08:29:51
Geldzaken & Recht

Wat is het nut van thuiswinkel waarborg?

[quote=iphonekwijt schreef op dinsdag 29 sep 2015, 17:06]ook ik ben gedupeerde van iphoneoulet.nl terwijl zij een keurmerk "thuiswinkel waarborg" op hun website hebben staan.
ik heb thuiswinkel.org aangeschreven met de vraag of zij alle verplichtingen van iphoneoutlet.nl overnemen omdat thuiswinkel.org op hun website een belangrijke zekerheid voor consumenten is letterlijk "een financiële zekerheid" als een webwinkel het keurmerk "thuiswinkel waarborg" hebben. zie link: https://www.thuiswinkel.org/consumenten/wat-is-thuiswinkel-waarborg

dit is het antwoord wat ik direct van de juridische afdeling kreeg:
"geachte mevrouw, mijnheer,
naar aanleiding van uw vraag kan ik u het volgende melden.
thuiswinkel.org is geen garantiefonds in het geval van een faillissement. wij staan dan ook niet borg voor alle verplichtingen van iphoneoutlet.nl.
hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
met vriendelijke groet,
******
juridisch medewerker klachten

het keurmerk "thuiswinkel waarborg" is dus erg misleidend voor consumenten en staat voor geen echte "borg".

het zou beter zijn als een website total geen keurmerk meer op zijn webwinkel heeft, want dan ga je zelf meer op onderzoek uit of de webwinkel betrouwbaar is. in geval van het keurmerk thuiswinkel waarborg, ga je op de website kijken waar dat voor staat en dan lees je financiële zekerheid voor consumenten, waardoor consumenten al gauw denken dat het wel goed zit.
niet dus want hoeveel mensen zijn nu gedupeerd door iphoneoutlet.nl????

misschien kunnen we een gezamelijk claim indienen bij iphoneoutlet.nl en misschien wel een tegen thuiswinkel.org vanwege misleiding. wie wil er meedoen??