Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 11-10-2015 10:57:04
Geldzaken & Recht

Mag h&m een tegoedbon geven bij terugbrengen van kleding ?

[quote=zoekster schreef op zondag 11 okt 2015, 10:18]in tegenstelling tot wat de anderen hier beweren, mag dit niet. het is nl een overeenkomst op afstand. wat er verder bij het retourneren gebeurt doet niet ter zake. u heeft bij een overeenkomst op afstand recht op 14 dagen herroepingsrecht met daarbij het geld terug, de overeenkomst wordt nl ontbonden, wat inhoudt u krijgt uw geld terug, de verkoper het artikel. dat u het artikel bij de winkel kunt inleveren doet niet ter zake! die voorwaarden zijn in strijd met de wet! ik zie nu dat h&m niet bij een thuiswinkel is aangesloten.

u kunt hierover een klacht indienen bij consuwijzer. van de rechten die de consument heeft bij een overeenkomst op afstand, daar mag de verkoper niet ten nadele van de consument van afwijken (semi-dwingend recht). het gaat om hoe de overeenkomst tot stand is gekomen, niet hoe de retourprocedure in elkaar zit.

consuwijzer

klik https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer">hier
zou mooi zijn als ts dat inderdaad doet, ben benieuwd naar de uitspraak dan. voor mij gevoel klopt het inderdaad niet wat h&m doet, zie mijn eerste reactie. maar daarna dacht ik ook dat ze een slimme manier hebben gevonden om de regels te omzeilen, zie mijn tweede reactie. dus zou mooi zijn als daar duidelijkheid over ontstaat.