Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 28-11-2015 12:25:26
Geldzaken & Recht

Witgoud

Witgoud kan gerodeerd geelgoud zijn........

wat zijn de voor- en nadelen van gerodineerde witgouden trouwringen?

voordelen zijn er nauwelijks te noemen. of het moet zijn dat gerodineerde ringen dezelfde uitstraling hebben als van platina ringen. laatstgenoemd edelmetaal, het meest prestigieuze en dure edelmetaal onder de edelmetalen, heeft namelijk een prachtige witte kleur die de kleur van rodium (dat tot de platina-groep behoort!) benadert.

uiteraard zijn op de juweliersmarkt witgouden ringen die een rodiumbehandeliing hebben ondergaan, vele malen goedkoper dan ringen van platina: maar liefst twee tot drie keer goedkoper zelfs.

het grote nadeel van gerodineerde witgouden trouwringen is, dat het laagje rodium tijdens het dragen vroeg of laat gaat slijten. dit is een proces dat onherroepelijk is. menigeen komt er na verloop van tijd achter dat door de witte toplaag heen ‘gele’ of ‘grijze’ vlekken in de trouwring verschijnen: de natuurlijke kleur van de witgoudlegering.

ook als de maat van trouwringen moet worden veranderd of wanneer er om andere redenen aan de ringen moet worden gesoldeerd, gaat het gerodineerde toplaagje er onherroepelijk vanaf en krijgen de bezitters – niet zelden tot hun verbijstering – een ring terug die ze niet terug herkennen. op zich kan een witgouden trouwring waar de toplaag vanaf is gesleten weer in de oude, gerodineerde staat teruggebracht worden, maar dit is relatief kostbaar en het probleem van slijtage zal zich blijven voordoen.

wanneer u denkt, dat er van echte misleiding sprake is zult u dit moeten kunnen bewijzen om een klacht te kunnen indienen. misschien een ghost-koper inschakelen?