Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 03-12-2015 13:37:18
Computers & Telefonie

Internet

lekker kort door de bocht om meteen alles de deur uit te gooien, maar goed:


 


niemand kan zomaar je wifi signaal onderscheppen en de data daarin bekijken. dit is allleen mogelijk als jij je wifi en pc niet goed hebt beveiligd of er een lek zit in je modem/wifi.  professionele hackers die het op jou specifiek gemunt hebben kunnen meestal wel toegang krijgen. maar die hebben wel wat beters te doen dan dagen besteden om 1 random persoon tegelijk te hacken.


 


op internet laat je wel overal je ip adres achter en je wordt getracked met cookies.  als je bijvoorbeeld lid van facebook bent en ingelogd ben in je browser dan wordt elke site die je bezoekt met een facebook knop (nu.nl, nos site, misschien wel kassa.nl) de tijd en duur van je bezoek aan facebook doorgestuurd.  zo bouwt facebook een profiel van je op waardoor je gerichtere advertenties krijg.  ook verkopen ze deze data aan andere partijen.


bedrijven als google, linkedin, twitter etc etc doen dit ook. je kan bij google ook heel marginaal zien wat ze van je weten: 


https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated" target="_blank">https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated


in de werkelijkheid is je profiel veel groter, en te koop op het internet door big data company's.


 


het feit dat ze hier mee geld verdienen is de reden dat sites als google en facebook gratis zijn.  op facebook ben jij het handelswaar.


je kan een poging doen om dit te blokkeren door programma's als ghostery entor te installeren en proxy's of vpn verbindingen te gebruiken. dit is redelijk effectief maar zeker niet 100%.


 


hetzelfde geld voor je telefoon, als je een pre-paid koopt en je logt via die telefoon in op facebook of watdanook. dan weet facebook voortaan dat je telefoon met nummer 06-#### van jouw is en wordt deze aan je profiel toegevoegd.  deze info kunnen ze dan weer verkopen.


 


dus tja,  of je blokkeert internet 100% of je maakt je niet zo druk en gaat gewoon mee met de stroom en geniet van de gratis sites en dergelijke.