Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 07-04-2016 18:05:10
Auto & Vervoer

Ruiten sproeier

Hallo madras , 


de ruitensproeier zit verstopt

de gaatjes in de ruitensproeiers waardoor de ruitensproeiervloeistof geperst wordt zijn vrij klein. dit moet ook. want hoe hoger de druk is die opgebouwd kan worden in het ruitensproeiersysteem, hoe krachtiger de straal die uit de ruitensproeier komt.


een nadeel van die kleine gaatjes is echter wel dat ze verstopt kunnen raken. ruitensproeiers lopen een grote kans om verstopt te raken wanneer de auto zojuist in de was is gezet. zodra de was op de ruitensproeier droogt, verstopt deze de ruitensproeier en zorgt er daarmee voor dat de ruitensproeier niet langer werkt.


in de winter kan de vorst er overigens ook voor zorgen dat de ruitensproeiers verstopt raken. vaak is een stuk rijden met de kachel flink aan voldoende om samen met de hitte van de motor de ruitensproeiers weer te ontdooien.


als laatste kunnen opgedroogde restanten van koelvloeistof ervoor zorgen dat ruitensproeiers verstopt raken. http://www.autogeschiedenis.nl/auto-tips/ruitensproeiers-ontstoppen-en-afstellen.htm" target="_blank">lees hier alles over het ontstoppen van ruitensproeiers. 

bron : autogeschiedenis.nl