Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 26-04-2016 13:22:28
Garantie & Verzekeringen

Zorgkostenfactuur

@girlbad , 

neem eens contact op met uw zorgverzekeraar , kunnen u meer uitleg geven .
en wat is er geweest op 24 oktober 2015 ?


wat moet ik doen als ik denk dat de rekening niet klopt?

 


neem contact op met de zorgverzekeraar. op de rekening die je op jehttp://www.consumentenbond.nl/zorgrekening" target="_blank">persoonlijke pagina van je zorgverzekeraar vindt, staan alle zorgactiviteiten vermeld. als deze niet kloppen met de datum of als je denkt dat dat niet is gebeurd, neem contact op met de zorgverzekeraar. als het nodig is moet de verzekeraar het ziekenhuis om opheldering vragen.


vraag de zorgverzekeraar de declaratie nog niet te betalen of terug te draaien als je denkt dat de rekening niet klopt! het is de taak van de verzekeraar om declaraties goed te controleren. kom je er met de verzekeraar niet uit? dan kun je de hulp inschakelen van de http://www.consumentenbond.nl/kosten-in-de-zorg/extra-informatie/veelgestelde-vragen-over-de-ziekenhuisrekening/" target="_blank">stichting klachten en geschillen zorgverzekeringen (skgz).


de http://www.nza.nl/" target="_blank">nederlandse zorgautoriteit (nza) kan de rekening niet controleren. wel kun je er een melding doen als je denkt dat iets niet klopt. bij de http://www.igz.nl/" target="_blank">inspectie voor de gezondheidszorg (igz) kun je melden als de kwaliteit van de zorg in jouw ogen niet deugt. voor zaken met betrekking tot privacy bij ziekenhuisrekeningen kun je terecht bij het http://www.cbpweb.nl/pages/home.aspx" target="_blank">college ter bescherming van persoonsgegevens (cbp) 

bron : consumentenbond.nl