Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
lovewinnie - 01-05-2016 17:47:24
Garantie & Verzekeringen

Zorgkostenfactuur




een dbc wordt geopend op het moment dat het eerste contact heeft plaatsgevonden. voor de dbc’s zijn landelijk vaste afsluitmomenten van het traject vastgesteld. indien de behandeling op dat moment nog niet is afgerond, wordt er een vervolgtraject gestart. de startdatum van dit vervolgtraject komt meestal niet overeen met een daadwerkelijk bezoek aan het ziekenhuis.
wanneer dit vervolgtraject start in het jaar dat volgt op het startjaar van de behandeling betekent dit dat u zowel over het eerste als over het vervolgtraject een eigen risico verschuldigd bent. de startdatum van het dbc-traject is bepalend voor het eigen risico.

ik denk dus omdat u in 2014 bent behandeld er eigenlijk controle had moeten plaats vinden voor het dbc was  afgelopen in oktober 2015. echter bent u in 2015 niet geweest. omdat u behandeling nog niet was afgerond omdat er nog een controle moest plaatst vinden heeft het ziekenhuis waarschijnlijk automatisch u dbc datum is verlengt op 24 oktober 2015. zo kunt u alsnog een afspraak maken wat uiteindelijk is gebeurd in 2016. 

door het starten van vervolgtraject krijgt u een nieuwe dbc datum