Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Te
TechTukker - 23-05-2016 14:05:19
Computers & Telefonie

Wat gebeurt er na 29 juli als je windows 10 niet gaat installeren?

Vrijwel alle problemen met de upgrade naar en het gebruik van windows 10 zijn terug te voeren op eerdere foutieve acties onder windows 7. het is logisch om alleen over problemen met w10 te lezen: goed nieuws is geen nieuws. echt de overgrote meerderheid van de gebruikers heeft zonder problemen de overschakeling uitgevoerd. vaak zelfs als regelrechte leek en zonder hulp op afstand.

na 29 juli blijft windows 7 nog gewoon werken en de updates draaien ook nog gewoon door. daar zit wel een "maar" aan... beveiligingslekken worden nog tot 2020 beschikbaar gesteld; tot dat jaar kun je nog veilig werken met w7. echter, nieuwe ontwikkelingen worden niet meer voor w7 uitgevoerd; die ondersteuning is inmiddels al gestopt. dit betekent, dat er niks nieuws meer aan zal worden toegevoegd, alleen het bestaande wordt bijgehouden zolang het de veiligheidslekken betreft. zo zullen bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet niet meer in internet explorer worden aangebracht. en kun je na verloop van tijd misschien wat problemen krijgen met het weergeven van (moderne) webpagina's. ter illustratie: in w10 zit internet explorer weliswaar nog wel diep weggestopt (dat wordt zoeken!), maar microsoft probeert iedereen tot het gebruik van edge over te halen. dat deze gestripte browser overigens niet in smaak valt bij het publiek, blijkt wel uit het teruglopende aandeel van microsoft in de browseroorlog. dat velen zich daarbij google chrome door google laten opdringen is daar mede debet aan, maar dat programma is helaas nog erger privacybedreigend dan wat microsoft doet.