Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
richardHu - 19-06-2016 15:19:55
Geldzaken & Recht

Vriendin uit filippijnen naar nederland halen

zoals veel mensen aangeven, is het verstandig om voorzichtig te zijn. zeker gezien de filipijnen een land is waar er vaak misbruik van de liefde wordt gebruikt. dat neemt niet weg dat dit in uw geval helemaal niet zo hoeft te zijn. maar zelfs als het heel zeker voelt, is een beetje voorzichtigheid wel aan te raden.


 


mijn advies is daarom om het rustig op te bouwen. iemand kan altijd voor de duur van drie maanden een visum aanvragen. drie maanden is een lange tijd en meer dan genoeg om elkaar echt te leren kennen. ook als u bijv. al eens bij haar op de filipijnen is geweest, dan is het nog aan te raden om haar eerst kortere tijd naar nederland te laten komen. wellicht kan ze niet tegen de nederlanders, het klimaat of de cultuur. dus in eerste instantie raad ik een drie maanden visum aan. daarna zal ze weer terug moeten (ook dat is goed om te testen of de verliefdheid echt is, hoe veel mis je haar en zij jou).

als dat helemaal zeker is, kun je iemand langdurig naar nederland halen. hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden (o.a. voldoende inkomen). u dient garant voor haar te staan. ze mag gewoon op zoek naar werk, maar moet dan wel, zodra dat gevonden is, de verblijfsvergunning omzetten naar een werkvergunning. u hoeft dan niet langer garant te staan. ook door te trouwen kunt u dit oplossen.


 


er zitten nogal wat haken en ogen aan de garantstelling en het kan als een molensteen om jullie nek hangen. ook daarom mijn advies om eerst voor de drie maanden optie te gaan. dan kunnen jullie je ook samen op het gemak laten informeren.