Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

renehk - 06-07-2016 12:32:49
Computers & Telefonie

Samsung tab 2 10.1

Alle tot dusverre genoemde oplossingen en oorzaken kloppen niet. wanneer een accu (batterij) niet meer goed oplaadt, is hij aan het einde van zijn levensduur gekomen. ik ben onvoldoende bekend hoe dit bij het merk samsung precies is, maar bij alle moderne smartphones en tablets kan de accu niet verwisseld worden. bij de modernste exemplaren zelfs niet door een servicedienst. wanneer u verder leest zult u ontdekken dat, zelfs als een servicedienst zegt dat zij het wel kan, ik mijn tablet daar niet aan zou wagen. het is gewoon niet waar.
u kunt natuurlijk de tablet wel blijven gebruiken, maar alleen met de oplader altijd eraan, en dat is niet echt handig.

het verdienmodel van de fabrikanten van smertphones en tablets is erop gebaseerd dat u een nieuw exemplaar (model) moet kopen wanneer de accu aan het einde van zijn levensduur gekomen is. 
ik weet dat dat belachelijk is, maar zo is het nu eenmaal.

ik heb zelf een oudere tablet gehad, waarbij, met speciaal gereedschap en erg veel geduld en handigheid de accu verwisseld kon worden (en voor dat model waren toen ook losse accu's verkrijgbaar voor ca. € 70), maar ik kan u verzekeren dat dat geen feest was. ik heb die accu met redelijk succes verwisseld, maar ik doe zoiets nooit meer. het apparaat weer werkte weer op de nieuwe accu, maar heeft er een aantal beschadigingen aan overgehouden. ook toen was het neit de bedoeling om er een nieuwe accu in te zetten.
(ik heb dat toen zelf gedaan omdat ik gelezen had dat de servicedienst van de fabrikant de apparaten waar een nieuwe accu in gezet werd vernielde).

zoals gezegd kunnen de moderne snmartphones en tablets helemaal niet meer geopend worden, ook niet door ervaren servicediensten. wanneer u een regelmatige kijker naar kassa bent herinnert u zich misschien nog de aflevering van de belbus, waarin een telefoon ter reparatie was aangeboden, die vernield en onbruikbaar terugkwam. de schade werd door de servicedienst aan de gebruiker van het gloednieuwe toestel toegeschreven. de enige oplossing (met hulp van de belbus) was het geven van een nieuwe telefoon. dat is uiteindelijk ook gebeurd. 
moraal: wanneer u weer met uw tablet wilt werken, moet u een nieuwe koepen, omdat de accu aan het einde van zijn levensduur gekomen ius. zo'n accu kan ongeveer 500-700 keer worden opgeladen en dan is het afgelopen. dat is bij veel mensen al na twee jaar het geval. u heeft het met ruim drie jaar dus lang niet slecht gedaan!