Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

emcede
emcede - 25-07-2016 17:21:03
Garantie & Verzekeringen

Hema verzekering eigen risico

In uw verhaal ontbreekt 1 belangrijk detail: heeft de tegenpartij de schade veroorzaakt met zijn auto (of ander motorvoertuig) of lopend/met de fiets. dat maakt nogal een verschil!!!

met een motorvoertuig: hema moet gewoon de hele schade aan u betalen. als de tegenpartij een eigen risico heeft, dan moeten zij dat onderling maar uitzoeken.
als voetganger/passagier/fietser: de schade wordt afgewikkeld door de avp (aansprakelijkheidsverzekering particulieren). als die polis een eigen risico heeft, hoeft de verzekeraar dat niet te betalen. het is gebruikelijk dat zij dan aan hun klant vragen om het eigen risico rechtstreeks aan de tegenpartij (u dus) te betalen. doet men dat niet, dan heeft u een probleem met de tegenpartij, niet met hema!

eigenlijk ga ik ervan uit dat dit laatste het geval is, want zelfs hema zal begrijpen dat ze bij een schade door een bij hun verzekerde auto de tegenpartij niet voor het eigen risico naar hun klant kunnen sturen...

dus nee, hema hoeft niet aan u te betalen. stuur een (aangetekende) brief naar de tegenpartij en eis betaling binnen een redelijke termijn. doet hij dat niet, dan zult u juridische hulp moeten zoeken en een procedure moeten starten. dat kan, maar zal meer kosten dan € 100,00.