Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

js
jsn - 28-07-2016 19:46:45
Computers & Telefonie

Hoge telefoonrekening onbekend data verbruik vodafone binnenland

Ik ben ook, net als diumenge, bang dat deze data echt wel door firefox verbruikt is.
echter, als ik dan zoek naar mogelijke oorzaken, dan kom ik o.a. uit bij een pagina (van mozilla zelf, de makers van firefox) waar men het heeft over een 'excessive data use'-bug.
het blijkt dat, onder bepaalde omstandigheden, firefox veel data kan verbruiken met pagina's op de achtergrond (op andere tabbladen).

het (vrij technische en engelse) bugreport is hier te vinden: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1022569" target="_blank">https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1022569
ook in dit rapport wordt er min of meer over gesproken: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=761731" target="_blank">https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=761731

maar ik durf niet te zeggen of je hier veel aan zal hebben bij vodafone.
het probleem is dat deze data door de telefoon is gegenereerd en over vodafone verbinding is gegaan. 
terwijl, mogelijk en ook wel waarschijnlijk, de bug in firefox dit buiten uw weten om heeft veroorzaakt. 
en 25gb is best wel behoorlijk veel voor normaal gebruik via een webbrowser (tenzij het om radio-, spraak- of een videostream gaat).
ik weet niet hoe vodafone hiermee om gaat. ik vermoed dat zij technisch gezien in hun recht staan, omdat de applicaties onder eigen verantwoordelijkheid vallen. maar uit coulance zouden ze dit eigenlijk weg moeten strepen denk ik, hoewel er helaas veel meer van deze voorbeelden bestaan (het wordt tijd voor betaalbaar flatfee internet via 4g.. en waar is fair-use gebleven..).