Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 12-08-2016 10:31:14
Geldzaken & Recht

Pensioen bij meeus zelf regelen kost € 275 ??

Elke adviseur moet u betalen en als u de linken gelezen hebt, kunt u zien dat dat flink in de papieren kan lopen. als u het helemaal zelf kunt regelen, betaalt u "slechts" de administratiekosten voor het openen van die rekening. 

als u de boel goed bestudeerd hebt, weet u dat er twee soorten rekening zijn bij dat banksparen voor uw pensioen.

de bankspaarrekening voor de opbouwfase en de bankspaarrekening voor de uitkeringsfase. 

zou u van beide gebruik willen maken, dus eerst uw geld nog een tijdje stallen en daarna pas overstappen naar een rekening die gaat uitkeren, moet u voor beide die administratiekosten betalen. 

maar als u al begint met uitkeren in het jaar dat u nog niet het hele jaar aow gerechtigd bent, kan dat voor dat jaar fiscaal ongunstig uitpakken. dat hoeft niet per se, maar als u nu nog inkomen hebt uit werk, komt dat stukje pensioen er bovenop en bent u zo 40% aan belasting kwijt plus nog zo'n 5% aan zvw. afhankelijk van uw verdere inkomen als u aow hebt, is dat wellicht beperkt tot 24% plus 5%. 

maar het belangrijkste is, dat u op die vergelijkingssite van bijvoorbeeld 123 gaat spelen met de gegevens en kijkt naar de mogelijke uitkeringen en ook belangrijk, naar de kosten. 

een belangrijk voordeel van banksparen is, het bedrag valt onder het deposito garantiestelsel en komt u voor het einde van de uitkeringen te overlijden, dan is het restant voor uw erfgenamen. 

dat is geen van beide van toepassing als u een verzekering vorm kiest. in alle vergelijkingen komt het banksparen gunstiger uit. 

maar u moet zich eerst echt goed inlezen.