Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ca
Carelson - 05-01-2017 22:14:41
Geldzaken & Recht

Hoe betrouwbaar is het bedrijf cortdaed

Wij zijn als echtpaar met onze schulden naar cortdaed gegaan, een kleine 20.000 euro. maar door onze onverstandige omgang met geld,  en het niet (op tijd) kunnen betalen van onredelijk hoge betaalregelingen met diverse incasso- en deurwaarderskantoren, leek schuldhulp ons de enige optie. wij zijn blij dat we deze stap genomen hebben en die enorme ellende blijkt ondanks het schuldbedrag toch enorm mee te vallen. schuldeisers hebben kennelijk veel vertrouwen in dit bedrijf want er zijn echt heel redelijke afspraken gemaakt. voor rond de 600 per maand aan afbetalingsregelingen, wel verspreid over 36 maanden is alles geregeld. we hebben prima te leven met het geld dat we aan leefbudget hebben en als er eens iets is waardoor extra geld nodig is, dan is dit beschikbaar omdat onze inkomsten dat prima toe laten. ook wordt er maandelijks geld gespaard. doordat we bewust ons leefgeld per week laten uitbetalen zijn we ook veel beter ons geld gaan uitgeven en de waarde ervan gaan inzien.

wij hadden het genoegen om het intakegesprek bij ons thuis te mogen hebben met de eigenaresse zelf. loes. haar achtergrond bij de belastingdienst, waarbij zij veel met mensen te maken had die problematische schulden hebben, heeft haar doen besluiten om een bedrijf te beginnen waarmee ze deze mensen helpt. natuurlijk kost de dienstverlening geld, in ons geval zo'n 120,- per maand. in 36 maanden is dit natuurlijk veel geld, maar de regelingen met schuldeisers en de gedragsverandering bij onszelf die het teweegbrengt is dit geld meer dan waard. we kiezen er zelf voor niet op een absoluut minimum te gaan leven, maar de problemen op een voor iedereen leefbare manier op te lossen, en dat is prima.

je hebt zelf toegang tot je bankrekening en kan dus precies mee kijken met wat er gebeurt. wel raad ik iedereen aan om ook echt dat inzicht in zijn financien te gaan krijgen om ook die controle functie uit te voeren. want ook budgetbeheerders kunnen fouten maken. niet zozeer om bang te zijn dat je wordt bestolen, want ik ben er van overtuigd in dit jaar dat we dit nu doen, dat ze dat echt niet zullen doen. je betaalt voor een dienstverlening en die wordt uitgevoerd. maar ik realiseer me wel dat ik zonder deze dienstverlening niet meer op deze laptop deze reactie had zitten typen, en mijn tv ook niet meer aan de muur had gehangen ;-)