Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 11-01-2017 16:06:55
Computers & Telefonie

Hik kan niet als administrator inloggen windows 10

Als je account bepaalde administrator rechten heeft, dan wil dat nog niet zeggen dat je toegang hebt tot alle mappen. het betekent ook niet dat je de administrator bent. je hebt alleen wat meer mogelijkheden dan een standaard gebruiker.
het is veiliger om gewoonlijk als standaard gebruiker in te loggen en een tweede account met administrator rechten achter de hand te hebben, voor o.a. installatie van software en andere bezigheden.
je hebt in principe alleen toegang tot de documenten, afbeeldingen, muziek en video's, die onder je eigen windows gebruikers account vallen, plus nog een aantal mappen waar je normaal weinig te zoeken hebt.
wel kun je vaak op doorgaan klikken om toch toegang te krijgen tot bepaalde mappen, maar dat is niet mogelijk voor alle mappen.
een bekende truc is om een ontoegankelijke map te delen, waarna de map zelf toegankelijk kan worden. 
verder kun je eigenaar proberen te worden van een ontoegankelijke map (niet aan te raden onder normale omstandigheden):
https://technet.microsoft.com/nl-nl/library/cc753659(v=ws.11).aspx" target="_blank">https://technet.microsoft.com/nl-nl/library/cc753659(v=ws.11).aspx