Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Le
Lenie Spaans - 18-01-2017 12:05:22
Voeding & Gezondheid

Hoelang kan ik eieren bewaren?

Bewaren

wanneer je eieren in de koelkast http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bewaarwijze.aspx" target="_blank">bewaart verkleint het risico op salmonellabesmetting. bovendien drogen de eieren minder snel uit in de koelkast. dan moet je ze wel in de doos bewaren.


met de punt naar beneden blijven eieren langer goed. eieren nemen geurtjes snel over. je kan ze daarom beter niet in de buurt van vis, ui, knoflook of ander sterk geurend eten bewaren. 


op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. je kunt ze daarna nog enkele dagen hardgekookt of goed doorbakken eten.


je kunt een test doen als je twijfelt of eieren nog eetbaar zijn. leg een ei in een bakje of groot glas water. een ei dat drijft is niet goed meer. als je zout aan het water toevoegt werkt de test sneller bij minder oude eieren. 

bron: voedingscentrum