Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 19-01-2017 17:48:13
Huishouden & Energie

Energiebedrijf

Beste mevrouw of heer vrencken,

u hebt het over een 'extra' jaarafrekening, maar u noemt ook dat u twaalf maanden lang een voorschot hebt betaald. na 12 maanden volgt er natuurlijk een jaarafrekening, of was dit u niet bekend?

waar het in dit geval om draait is uw verbruik. wanneer u een overeenkomst met een energieleverancier aangaat, wordt er een voorschotbedrag afgesproken wat bij verhuizen vaak is gebaseerd op de vorige bewoners, of anders op uw eigen, door uzelf doorgegeven, verbruiksgegevens. bent u (veel) meer energie gaan gebruiken dan vooraf was te verwachten? hebt u tussentijds uw meterstanden genoteerd? misschien heeft u ergens een energielek in huis. dit kunt u vinden door alles in huis uit te schakelen en alle stekkers uit de stopcontacten te halen, en vervolgens bij uw meter te kijken of die stilstaat. is dit het geval, dan één voor één alles weer aansluiten en steeds controleren of het stroomverbruik een piek krijgt.

energiedirect is in dit geval, wanneer zij slechts de verbruikte kw's in rekening hebben gebracht, niets kwalijk te nemen. de aangeboden betalingsregeling is een vorm van service die zij niet verplicht zijn te bieden.