Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gr
groop04 - 23-02-2017 21:48:26
Voeding & Gezondheid

Is een stevia zoetje echt wat anders dan een stevia blaadje?

ik heb een hoop kruiden in de tuin staan maar geen stevia.. een kennis van mij echter wel. en als je het proeft (kan prima in salades verwerkt worden) weet je waarom het als zoetstof in bv thee sowieso niet gaat werken. het is maar een heeeeel klein beetje zoet en heeft een nare (en ik vond ook bittere) bijsmaak. dat worden dus echt veel blaadjes in dd thee als je je überhaupt over de vieze bijsmaak heen kunt zetten..

in stevia-zoetjes zit dus denk ik een er dus een behoorlijk geconcenteerde vorm (zelf nooit geprobeerd want ik vind al die zoetstoffen overbodig bij een normaal voedingspatroon). vraag of het allemaal gezond is.. alles wat je overmatig inneemt kan mi niet gezond zijn. één glas cola met stevia kan denk ik niet zoveel kwaad.. maar als je stevia wilt gebruiken om af te vallen of om gezonder te gaan leven dan zou ik eerder mijn complete voedingspatroon op de kop gooien (veel afwisseling) en andere producten (gewone thee zonder suiker of een glas water (ook weer niet teveel) of soms een glas melk of een een glas sap) nemen ipv alle dranken te vervangen voor producten met stevia.